Disisleri Bakani Çavusoglu, Libya Konulu Ikinci Berlin Konferansi'na Katildi Açiklamasi

'Libya’nin baris, güvenlik, istikrar ve egemenligine destek vermeye devam edecegimizi vurguladik'.

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Libya konulu Ikinci Berlin Konferansi'nda Libya'nin baris, güvenlik, istikrar ve egemenligine destek vermeye devam edeceklerini vurguladiklarini belirtti.

Bakan Çavusoglu, Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, Birlesmis Milletler (BM) ve Almanya’nin es baskanliginda, Almanya'nin baskenti Berlin’de düzenlenen Libya konulu Ikinci Berlin Konferansi’na katildiklarini ifade etti.

Çavusoglu, "Libya’nin baris, güvenlik, istikrar ve egemenligine destek vermeye devam edecegimizi vurguladik." mesajini paylasti.

BM ve Almanya himayesinde Türkiye'nin de dahil oldugu uluslararasi aktörlerin katilimiyla gerçeklestirilen Ikinci Libya Konferansi'nda, Libya'daki istikrar ve güvenlik konulari görüsüldü.

???????Libya krizine siyasi çözüm bulmak amaciyla ilk olarak 19 Ocak 2020'de düzenlenen konferansin ikincisine, Libya'dan Baskanlik Konseyi Baskani Muhammed el-Menfi ve Basbakan Abdulhamid Dibeybe, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ve Libya ile ilgili ülkelerin disisleri bakanlari katildi.
Kaynak: AA