Bahçesehir Koleji Fen Ve Teknoloji Liseleri 15. Yilini Kutladi

Türkiye’nin basarili ögrencilerine proje ve üretim odakli egitim sunan Bahçesehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri’nin 15. yili pandemi önlemleri çerçevesinde Bahçesehir Üniversitesi Future Campus’te kutlandi.

Bahçesehir Koleji Fen Ve Teknoloji Liseleri 15. Yilini Kutladi


Türkiye’nin basarili ögrencilerine proje ve üretim odakli egitim sunan Bahçesehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri’nin 15. yili pandemi önlemleri çerçevesinde Bahçesehir Üniversitesi Future Campus’te kutlandi. Kutlama programina Bahçesehir Ugur Egitim Kurumlari Baskani Enver Yücel, Bahçesehir Koleji Icra Kurulu Baskani Hüseyin Yücel, Bahçesehir Koleji Icra Kurulu Baskan Yardimicisi Semra Yücel, Bahçesehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dag, Bahçesehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sirin Karadeniz, Türkiye genelinde bulunan 16 Fen ve Teknoloji Lisesi’nin okul müdürleri, yöneticiler, basin mensuplari ve dünyanin en iyi üniversitelerinde ögrenim görmekte olan geçmis dönem Fen ve Teknoloji Liseleri mezunlari ile Harvard, Brown ve Stanford üniversitelerinden kabul alan 2021 yili mezunlari katildi.



"Bizim çocuklarimiz dünyadaki gençlerin gerisinde kalmamali"

Bahçesehir Ugur Egitim Kurumlari Baskani Enver Yücel, dünyanin sürekli degistiginin altini çizerek, "Biz de bu degisime uymak zorundayiz. Fen ve Teknoloji Liseleri’nde çok önemli basarilara imza atan ögrenciler yetistirdigimizi görüyorum. 30 yildir dünyayi dolasiyorum. Dünyanin iyi yerlerinde, iyi okullari görme gayreti içerisindeyim. Nerede iyi bir sey varsa, onu ülkeme getirme gayreti içerisindeyim. Biz dünyanin gerisinde kalmamaliyiz. Bizim çocuklarimiz dünyadaki gençlerin gerisinde kalmamali. Onlar hangi standartlara sahipse, bizim çocuklarimiz da o standartlara sahip olsun. Bahçesehir Fen ve Teknoloji Liseleri’ni 15 yil önce bu hedefle kurduk. Bahçesehir Üniversitesi de büyük bir sans bizim için. Egitim modelleri olsun, üniversite seviyesinde dersler olsun, üniversitemizdeki ögretim üyelerimizin konuk ögretmenlikleri olsun üniversitemizden çok besleniyoruz, her seyi ögrenebilecegimiz bir yer. Dolayisiyla daha fazla ileriye gidecegimizi, Fen ve Teknoloji Liselerinin basarilarinin artarak devam edecegini düsünüyorum. Bu okullarimiz bugün dünya çapinda okullar. Dünyanin en iyi liselerinden eksigimiz yok, fazlamiz var" dedi.



Bahçesehir Koleji Icra Kurulu Baskani Hüseyin Yücel ise yaptigi konusmada, "Fen ve Teknoloji Liseleri’nin 15 yillik sürecinde emegi geçen herkese tesekkür etmek istiyorum. Ben ve ekip arkadaslarim, bu projenin basarilarla daha da büyüyecegini ve bu projenin bir Türkiye projesi olarak her yil daha da büyüyecegini düsünüyorum. Binlerce gencimizin hayallerini gerçeklestirmeleri için çalisiyoruz ve bu konuda katki saglamaya devam edecegiz" diye konustu.



Bahçesehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dag ise, "Bugün çok mutlu ve gururluyum. 15 yila o kadar çok sey sigmis ki, bugün konusmama bunlari sigdirmam pek mümkün görünmüyor. Fen ve Teknoloji Liseleri’nin açilis sürecini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’nin ilerlemesi için baslayan süreçteki seferberliklerine benzetiyorum. Bu süreçte önemli olan ise egitim seferberligidir" ifadelerini kullandi.

Bahçesehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi’nin 2021 mezunlarindan, Cornell Üniversitesi’nde burslu olarak Bilgisayar Bilimi egitimi görecek olan Alkim Ekin Argüz ise, "Fen ve Teknoloji Lisesi’nin 5 yil boyunca degisimine taniklik ettim. 23 yol arkadasim ile basladigimiz bu yolda, FenTek benim için çok önemli bir yere sahip" dedi.



Bahçesehir Koleji Izmir 50. Yil Fen ve Teknoloji Lisesi 2021 mezunlarindan, Stanford Üniversitesi’nde Elektrik-Elektronik Mühendisligi ve Felsefe egitimi görecek olan Zeynep Naz Avci, "Ögretmenlerimin önderliginde ilgi alanlarimi kesfederek, yörüngemde hizlanmaya basladim. Okulum bana, hedeflerim için durmadan yürümeyi ögretti" dedi.



Fen ve Teknoloji Liseleri hayatin her alaninda basarili bilim insanlari yetistirmek hedefiyle 2006 yilinda kuruldu. Istanbul Bahçesehir’deki ilk kampüsünün ardindan Fen ve Teknoloji Liseleri 2021 yili itibariyla 16 kampüste egitim ögretim veriyor. Enver Yücel’in akademik basari yaninda ögrencilere proje odakli bir egitim sunmak hedefiyle kurdugu Fen ve Teknoloji Liseleri, Türkiye’de STEM egitiminin uygulandigi ilk lise olma özelligini tasidigi belirtildi. Fen ve Teknoloji Liseleri, üniversite ve sektör is birlikleri ile ögrencilere henüz lisedeyken üst düzey projelere katilma ve üniversite giris seviyesinde dersler alma olanagi sunuyor.

Fen ve Teknoloji Liseleri ögrencileri akademik basarilarinin yani sira pek çok alanda faaliyet gösteriyor. Robotik yarismalari, bilim olimpiyatlari, patent ve faydali modeller konusunda yogun bir sekilde çalisan ögrenciler bu alanlarda aldiklari ödüllerle hem Türkiye’de hem dünyada isimlerinden söz ettirdigi belirtildi. 2009 yilindan beri ulusal ve uluslararasi robotik turnuvalarinda kupa ve ödül kazanan Fen ve Teknoloji Liseleri robotik takimlari "Dünya Sampiyonlugu" dahil 60’in üzerinde kupanin sahibi olarak önemli basariya imza atti. Her yil ulusal ve uluslararasi bilim olimpiyatlarina katilan ögrenciler, dereceler kazanirken, bilim olimpiyatlari için yogun hazirliklarin gerçeklestirildigi okullarda ögrenciler, elde ettikleri olimpiyat basarilariyla dünya üniversitelerinden de kabul aliyorlar. Ögrenciler ayrica her sene basta TÜBITAK olmak üzere ulusal ve uluslararasi bilim proje yarismalarina katilarak bilime yön verecek inovatif buluslariyla dikkat çekiyor. Türkiye’nin patent basvurusu yapmis okulu olan Fen ve Teknoloji Liseleri ögrencileri, ürettikleri faydali modellerle de inovasyon ve bilimi bir araya getiren projelere imza attigi belirtildi.

Fen ve Teknoloji Liseleri ögrencileri, her yil dünyanin dört bir yanindan binlerce aday basvurusu alan Harvard, MIT, Stanford, Brown gibi saygin üniversitelere burslu olarak kabul edilirken, ögrenim görmeye veya burslu ögrenim görmeye hak kazanacak adaylari bekleyen zorlu eleme sürecini basariyla geçen ögrenciler, yalnizca akademik basarilari ile degil ortaögretimleri boyunca katildiklari projeler, gerçeklestirdikleri sosyal sorumluluk projeleri ve kisisel yetenekleriyle ilgili degerlendirmelere de tabi tutuluyorlar.

Fen ve Teknoloji Liseleri mezunlarinin prestijli üniversitelere kabul almasi gelenegi, 2020-21 Egitim Ögretim Yili için de bozulmadi. Bahçesehir Koleji liselerinden mezun olan 120’yi askin ögrenci aralarinda Harvard, Stanford, MIT, Princeton, Brown, Cornell’in oldugu 50’yi askin saygin dünya üniversitesinden burslu kabul aldi.

Izmirli Zeynep Naz Stanford Üniversitesi’ne, Alkim Cornell’e gidiyor

Bahçesehir Koleji Izmir 50. Yil Fen ve Teknoloji Lisesi 2021 mezunu Zeynep Naz Avci, mühendislik alaninda dünya siralamasinda basarili 2. üniversite olan Stanford Üniversitesi’nden kabul aldi. Zeynep Naz, Stanford’da Elektrik-Elektronik Mühendisligi ve Felsefe egitimi görecek. 10. sinif ögrencisiyken yine Stanford Üniversitesi’nden bir akademik dönem egitim almak üzere kabul alan Zeynep Naz, Havacilik ve Uzay Mühendisligi Bölümü’nde 8 haftalik egitim görmüstü. Fen ve Teknoloji Lisesi’nin 2021 mezunlarindan Alkim Ekin Argüz ise Cornell Üniversitesi’nde burslu olarak Bilgisayar Bilimi egitimi görecek. Alkim, ayni zamanda ABD’nin saygin teknik üniversitelerinden Worcester Polytechnic Institute’den yine Bilgisayar Bilimleri bölümü için kabul aldi.

Diyarbakir’dan Harvard ve Brown’a tam burslu kabul

Bir basari haberi de Nisan ayinda Bahçesehir Koleji Diyarbakir Fen ve Teknoloji Lisesi ögrencilerinden geldi. Siyaset ve ekonomi dünyasinin önemli isimlerini mezun eden, her yil dünya genelinde yüzbinlerce adayin ögrenci olmak için basvurdugu Harvard ve Brown, Fen ve Teknoloji Lisesi ögrencilerini tam burslu olarak kabul etti. Diyarbakir Fen ve Teknoloji Lisesi ögrencileri Dicle Ezgi Ekinci ve Nehir Toklu Harvard’dan, Seyit Metin Barut ise Brown’dan tam burslu kabul aldilar. Diyarbakir Fen ve Teknoloji Lisesi’nden Nehir Toklu, Harvard Üniversitesi’nde tam burslu olarak Uluslararasi Iliskiler ve Matematik Bölümleri’ne; Dicle Ezgi Ekinci, Harvard Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü’ne; Seyit Metin Barut ise Brown Üniversitesi Bilgisayar Bilimi Bölümü’ne tam burslu olarak kabul edildi.
Kaynak: İHA