Türk Kizilaydan Bursalilara Vekaletle Kurban Kesimi Kampanyasina Destek Çagrisi

Türk Kizilay Bursa Subesi, ihtiyaç sahipleri için vekaletle kurban kesimi kampanyasi için vatandaslara destek çagrisinda bulundu.

Sube Baskani Özcan Susmaz ve yönetim kurulu üyeleri, vekaletle kurban kesim kampanyasi hakkindaki detaylari basin toplantisiyla paylasti.

Susmaz, kampanyanin en büyük destekçilerinden birinin Bursa Subesi olacagini belirterek, kurban etlerinin milyonlarca mazlumun sofrasina ulastirilacagini belirtti.

Yurt içinde 2 milyon 200 bin ihtiyaç sahibinin kurban bereketinden faydalanacagini belirten Susmaz, "20 ülkedeki 2,5 milyon ihtiyaç sahibine de ulasilmasi amaçlaniyor. Bu yil vekalet bedeli yurt içi ve yurt disi için 1050 lira olarak belirlendi. Vekalet sahipleri adina veterinerler tarafindan seçilen kurbanliklar, din görevlileri, veterinerler ve noterlerin bulundugu ortamda dini kurallara uygun bir sekilde kesiliyor. Kesilen kurbanliklar Et ve Süt Kurumu kombinalarinda kavurma veya kiyma konservesi haline getirilerek yil boyunca ihtiyaç sahiplerine dagitilacak. Böylece kurban bereketi, tüm yila yayilacak." dedi.

Bagisçilarin kurban vekaletlerini kuruma nasil verebileceklerine deginen Susmaz, sunlari kaydetti:

"Hayirseverler vekaletlerini, bankalarda bulunan Türk Kizilay Bursa Subesi bagis hesaplarina havale yaparak, internet adresinden veya telefon numaralarimizi arayarak bagis talebinizi iletebilirsiniz. Bursa özelinde yardimlasmayi ve dayanismayi çok iyi bilen bir sehir oldugumuzun özellikle altini çizmek istiyorum. Degerli bagisçilarimizin gücüyle bugüne kadar diger subelerimiz arasinda basarilarimizi kanitlayarak önemli bir fark yarattik. Fark yaratma sirasi simdi de kurban vekaletinde. Inaniyorum ki çok basarili bir süreç geçirecek ve Türk Kizilay Bursa Subesi olarak yardimlasma faaliyetlerimizle herkese örnek olacagiz. Geleneksel hale gelen vekaletle kurban kesim kampanyasi sayesinde, Türk Kizilay bu yil da Kurban Bayrami'nda ihtiyaç sahiplerinin sofrasini senlendirecek. Kampanya sayesinde Türkiye dahil 21 ülkede 150 bini askin hisselik kurban kesilmesi hedefleniyor."

Kaynak: AA