Kütahya'da 'Belediye-Üniversite El Ele Kütahya Için Güçlü Bir Gelecege' Projesine Bakanlik Destegi

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Kütahya Belediyesinin ortaklasa hazirladigi ve 1 milyon 516 bin TL bütçeli ’Belediye-Üniversite El Ele Kütahya Için Güçlü Bir Gelecege’ projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanligindan destek almaya hak kazandi.

Kütahya'da 'Belediye-Üniversite El Ele Kütahya Için Güçlü Bir Gelecege' Projesine Bakanlik Destegi
Proje kapsaminda Zanaat ve Halk Sanatlari alaninda yer alan ve çini sanatinin baskenti olan Kütahya’da çini ve diger halk sanatlarinda üretimin ve gelirin artmasi için nitelikli sanatçi ve zanaatkar sayisinin arttirilmasi ve kentin kültürel sektörlerle kalkinmasi amaci ile egitim merkezleri kuruldu.

Projeye iliskin Güzel Sanatlar Fakültesinden yapilan açiklamada,” 1 milyon 516 bin TL bütçeli proje kapsaminda sistematik saha çalismalari sonucunda elde edilen verilere dayanarak, dezavantajli çocuklar, gençler, kadinlarin ihtiyaçlarina, sanatçi ve zanaatkarlarin ihtiyaçlarina, özel sektörün ihtiyacina cevap veren kapsamli bir sonuç odakli, sosyal kalkinma modeli ile sehrin kültürel sektörle kalkinmasina katki saglamak amaci ile çesitli egitimler verildi.

Projede ayrica sanatçilarin özgün ve özel tasarim ürünler üretmeleri için kapasitelerinin güçlendirilmesi, duayen sanatçilarin birikimleri üniversite ile is birligi yapilarak yeni nesillere aktarilmasi, gelecegin yetenekli sanatçilarin yetismesi için Kütahyali çocuklarin küçük yaslarda sanatla tanistirilmasi, geleneksel sanati tanitmalari amaci ile Ingilizce kursu, Kooperatifçilik Egitimleri, Kapasite Gelistirme Egitimleri, Sosyal Medya Egitimleri ile Ileri Çini ve Tasarim Egitimleri, Kapasite Gelistirme Egitimleri verildi.

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Doç. Oya Asan Yüksel’in baskanliginda, fakültemizden Doç. Ismet Yüksel ve Dr. Ögr. Üyesi Eren Evin Kiliçkaya’nin da yer aldigi projede, Kütahya çini sanatinin degerinin artmasi, çini ve diger halk sanatlarindan elde edilen gelirlerin yükseltilmesi, sanat ve zanaat ürünlerinin katma degerinin artirilmasi için, özellikli seramik firinlari, form ve desen tasarimi için bilgisayarlar, çini ve seramik malzemeler, çamur torna, CNC freze tezgah ile geleneksel Kütahya formlarini gelisen teknoloji olanaklari ile kusursuz bir sekilde tasarlayip gelistirebilecek bir alt yapi kuruldu. Agustos ayinda sonlanmasi beklenen projede verilen egitimler ve kurulan egitim merkezleri sayesinde farkli projelerin gelistirilmesi için önemli bir adim oldu. Kütahya’daki kamu - üniversite is birliginin faaliyete geçtigi bu projede maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Kâzim Uysal’a, Dekanimiz Prof. Dr. Levent Mercin’e, projelerden sorumlu Rektör Yardimcimiz Prof. Dr. Hasan Göçmez’e ve Kütahya Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik’a tesekkürlerimizi sunariz” denildi.
Kaynak: İHA