GÜNCELLEME - Diyarbakir Merkezli 5 Ilde 'Narkoterör Finans' Operasyonu Açiklamasi 73 Gözalti

Aramalarda 23 bin 85 kök kenevir, 150 gram esrar, 1 uzun namlulu silah, 6 ruhsatsiz av tüfegi, 1 tabanca, 196 fisek, 2 sarjör ve hassas terazi ele geçirildiSÜPHELI SAYISI ILE ELE GEÇIRILEN UYUSTURUCU VE SILAH EKLENDI.

Diyarbakir merkezli Istanbul, Ankara, Adana ve Aydin'da düzenlenen "narkoterör finans" operasyonunda 73 süpheli yakalandi.

Diyarbakir Il Jandarma Komutanligindan yapilan açiklamaya göre, terör örgütü PKK'nin finans kaynagi olan uyusturucu ile mücadeleye devam ediliyor.

Diyarbakir merkezli Istanbul, Ankara, Adana ve Aydin'da bu sabah baslatilan "narkoterör finans" operasyonu, 105 süphelinin yakalanmasina yönelik 136 ayri adreste es zamanli yapildi.

Operasyona, jandarma özel harekat, komando ve narkotik unsurlarindan olusan 1200 personelin yer aldigi 62 tim katildi.

Diyarbakir'in Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinde uyusturucu imal ve ticareti yaparak elde ettikleri gelirle terör örgütü PKK/KCK'ya finans sagladigi belirlenen süphelilere yönelik uyusturucu ile terörün baglantisini ortaya koyan operasyon özelligi tasiyor.

Su ana kadar 73 süphelinin gözaltina alindigi operasyonda, 32 zanlinin da yakalanmasina yönelik çalisma sürüyor.

Yapilan aramalarda ise 23 bin 85 kök kenevir, 150 gram esrar, 1 uzun namlulu silah, 6 ruhsatsiz av tüfegi, 1 tabanca, 196 fisek, 2 sarjör ve hassas terazi ele geçirildi.

Kaynak: AA