Eskisehirli Kadin Girisimcinin Mutfaginda Börek Yerine 'Kisiye Özel Porselen Bardak' Pisiyor

Güzel sanatlar mezunu kadin girisimci, Kovid19 sürecinde atölyeye dönüstürdügü evinde kupa bardaklarin disina müsterilerinin boydan 3 boyutlu görsellerini yapiyor.

Eskisehirli 32 yasindaki girisimci Günnur Ceylan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde atölyeye çevirdigi evinde kisiye özel kupa bardaklar tasarlayip üretiyor.

Lisede el sanatlari bölümünü okuyan ve Usak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olan Ceylan, polimer kil kullanarak kupa bardaklarin üzerine müsterilerinin boydan, 3 boyutlu görsellerini yapiyor.

Ürünü mutfagindaki firinda pisirerek hazir hale getiren kadin girisimcinin sosyal medyada açtigi "Bir Bardak Hikaye" isimli platform avukat, polis, asker, ögretmen, sanatçi gibi birçok meslek grubundan ilgi görüyor.

Günnur Ceylan, AA muhabirine, bir yilda yaklasik 500 kisiye kupa bardak tasarladigini anlatti.

Kovid-19 sürecini psikolojik olarak daha saglikli geçirmek için hobi amaçli evine atölye kurdugunu belirten Ceylan, "Etrafimdan insanlar çalismalarimi görmeye basladi ve herkes kendisi için de bir bardak tasarlamami istedi. Gün geçtikçe siparisler artti. Onlarca insanin hayatina dokunma firsatim oldu." dedi.

Ceylan, mutfaginin çogu zaman hamur isi yerine polimer kil koktugunu dile getirdi.

Bir insanin hayatini, ona ait bir görseli tamamen el isçiligiyle kupa bardak üzerine isledigini aktaran Ceylan, sunlari söyledi:

"Polimer kil tipki bir hamur gibi. Genellikle dis hekimlerinin kullandigi aletlerle sekiller veriyorum. Daha sonra firinimda kilin taslasmasi için 120 derece ateste bardagi pisiriyorum. Hiç tanimadigim birinin yüzünü ya da yasam biçimini bir bardagin üzerine islemis oluyorum. Biten bardagi gördüklerindeki mutluluk benim için çok degerli."

- Agustos sonuna kadar siparisler dolu

Beklemedigi bir ilgiyle karsilastigini vurgulayan Ceylan, salgin döneminde evde sikilmamak için basladigi yolculukta bugün siparislere yetisemedigini, agustos ayi sonuna kadar dolu oldugunu bildirdi.

Kadinlarin hayatin her alaninda üretim yapmasi gerektigini vurgulayan Ceylan, "Evlendim, çocugum oldu. 32 yasindayim ama bir seyler üretmek istedim. Sag olsun, esim de çok destek verdi. Kizimin yasinin küçük olmasi beni evde çalismaya yönlendirdi. Simdi disarida çalisanlardan daha yogun hale geldim." ifadelerini kullandi.

Günnur Ceylan'in esi makine mühendisi Engin Ceylan da evdeki yogun üretim mesaisine ara sira destek verdigini belirtti.

Esinin kendisi için tasarladigi kalp figürlü bardagi ofisindeki çalisma masasinda kullandigini anlatan Ceylan, "Esimin meslegiyle ilgili hayatimizin içinde bir renk olacagini zaten bekliyordum. Ara ara taleplerim oluyor. Sag olsun o da müsterilerinden zaman bulursa ailemize de bardak tasarliyor." diye konustu.
Kaynak: AA