CHP Genel Baskan Yardimcisi Karaca, Partisinin Samsun Il Baskanliginda Konustu Açiklamasi

'Bizlerin görevi, talimatla is gören mahkemeleri, yargiçlari, savcilari hukuka, adalete, vicdana çagirarak, kararlarini buna göre vermeleri için 'buradayiz' diyebilmektir'.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Gülizar Biçer Karaca, "Bizlerin görevi, talimatla is gören mahkemeleri, yargiçlari, savcilari hukuka, adalete, vicdana çagirarak, kararlarini buna göre vermeleri için 'buradayiz' diyebilmektir." dedi.

Karaca, 14 Subat Sevgililer Günü'nde esi tarafindan öldürülen Mihrican Ekmenci'nin Samsun 1. Agir Ceza Mahkemesi'nde görülen durusmasini takip etmek için geldigi kentte, partisinin il baskanligini ziyaret etti.

Karaca, burada düzenledigi basin toplantisinda, Türkiye'nin Istanbul Sözlesmesi'ni ilk imzalayan ülkelerden biri oldugunu belirterek, sözlesmeden ayrilma kararini elestirdi.

19 Mayis ilçesinde bir basin çalisaninin saldiriya ugramasini kinayan Karaca, basin mensubunun adalet ve hak arayisinda yaninda olacaklarini söyledi.

CHP olarak tüm Türkiye'de adalet mücadelesi verdiklerini anlatan Karaca, söyle konustu:

"Artik hukuka, kanuna, önündeki dosyaya ve vicdanina bakarak karar veren yargiçlar yoktur. Artik Türkiye'de ülkenin kaynaklarinin sömürüldügü, ülkedeki çürümüslügün açikça ortaya döküldügü bu süreçte cumhuriyet unvanini tasiyan savcilarin harekete geçmek için gözünü saraya diktigi, hakimlerin karar verirken, 'Saraydaki ne diyecek' diye baktigi, talimatla karar verilen talimatla yürütülen bir yargi süreci vardir. Bizlerin görevi, talimatla is gören mahkemeleri, yargiçlari, savcilari hukuka, adalete, vicdana çagirarak, kararlarini buna göre vermeleri için 'buradayiz' diyebilmektir. Içisleri Bakani Süleyman Soylu, televizyonda ayda 10 milyon dolar yeralti suç örgütlerinden rüsvet alan siyasetçiler oldugunu açiklamisti. Peki ne oldu o günden bu yana? 'Kim bu siyasetçi' diye sorduk? Yanit yok."

Kaynak: AA