Sivas, TÜBITAK Proje Yarismasinda 7 Alanda 11 Derece Elde Etti

Sivas, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) 15. Ortaokul Ögrencileri Arastirma Projeleri Yarismasi'nda 7 alanda 11 derece elde etti.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, ögrencilerin proje sunularini yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle çevrimiçi olarak gerçeklestirdigi yarismada Sivas Bilim ve Sanat Merkezi (BILSEM) en fazla birincilik ödülü alan egitim kurumu oldu.

Sivas BILSEM, yazilim, teknolojik tasarim, biyoloji, Türkçe, degerler egitimi alanlarinda birincilik alirken, yazilim ve tarih alanlarinda ikincilik, cografya alaninda üçüncülük ele etti. TED Sivas Ortaokulu tarih alaninda birincilik, Sehit Nurcan Karakaya Ortaokulu ise degerler egitimi ve Türkçe alanlarinda üçüncülük aldi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Vali Salih Ayhan, basarilarindan dolayi ögrencileri tebrik ederek, "Ortaokul ögrenimine devam etmekte olan ögrencilerin temel, sosyal ve uygulamali bilim alanlarinda çalisma yapmasina tesvik eden bu tür yarismalar, sürekli çalisan ve üreten gençlerimize vizyon katiyor. Yarismada Sivas'in adini gururla duyuran, yüzümüzü agartan ögrencilerimize, ögretmenlerimize, idarecilerimize ve Il Milli Egitim Müdürlügümüze tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.

Ögrencilerin küçük yasta bilimsel gelismelere katkida bulunmalarinin önemini vurgulayan Ayhan, sunlari kaydetti:

“Yapilan yarismaya 3 bin 89 okuldan 18 bin 792 ögrencinin hazirladigi 15 bin 674 proje katilmis. TED Koleji, Sehit Nurcan Karakaya Ortaokulu ve Sivas BILSEM adini ülke genelinde duyurmus. Bu basari, Sivas adina çok önemlidir ve diger okullarimizin da bu yarismalara katilimi son derece önemlidir. Diger yandan Sivas BILSEM'in en fazla ödül alan kurum olmasi ise ayrica bizleri sevindirmistir. Yeni binasi ile basarilarina basari ekleyen Sivas BILSEM'i de özellikle kutluyor, güzel sonuçlarin devamini diliyorum."

Kaynak: AA