25 Ülkeden Bilim Insanlari Bartin Üniversitesi'nin Ev Sahipliginde Bir Araya Geldi

Bartin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafindan çevrim içi olarak düzenlenen “Pandemi Sürecinde Yabanci Dil Ögretimi Uluslararasi Kongresi” 25 ülkeden 200 bilim insaninin katilimiyla gerçeklestirildi.

25 Ülkeden Bilim Insanlari Bartin Üniversitesi'nin Ev Sahipliginde Bir Araya Geldi
Bartin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafindan çevrim içi olarak düzenlenen kongre, 7 oturumda 40 farkli salonda canli olarak gerçeklestirildi.

Iki gün süren uluslararasi toplantilarda çesitli ülkelerden katilimcilar salgin sürecinde yabanci dil ögretimi konusunda bilgiler aktardi.

“Yabanci dil ögretimiyle ilgili güncel konular tartisildi”

Kongrede konusulan konularin önemine deginen Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Yabanci dil konusunun çok boyutlu bir mesele oldugunu biliyoruz. Birçok baglamsal faktör dil ögretiminde etkili olmaktadir. Bir de bunlara tüm dünyayi etkisi altina alan yeni tip Koronavirüs salgin süreci de önemli bir faktör olarak eklenmistir. Egitimde dijitallesmenin gündemde oldugu günümüzde salgin ile birlikte sürece hizli bir giris yapmis bulunmaktayiz. Yapilan arastirmalar dijital egitim sürecinde belli bir oranda doyuma ulasildigini gösterse de daha etkin bir sürecin devreye alinabilmesi için yapilacak isler oldugunu biliyoruz. Iste bu noktada güncel bir bakis açisiyla düzenlenen bu kongreyi oldukça önemli bulmaktayim. Kongrenin düzenlenmesinde emegi geçen herkesi ve farkli ülkeden katilimcilarimizi olusturduklari deger için kutluyor ve tesekkür ediyorum.” dedi.

“Bildiriler uluslararasi bir yayinevinde kitap olarak basilacak”

Bartin Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sedat Yazici ise farkli ülkelerdeki katilimcilari bir araya getiren kongredeki bildirilerin kitap olarak yayimlanacagini aktararak “Kongremiz iki gün boyunca 7 oturumda ve 40 farkli salonda icra edilmistir. Kongremize ayrica 25 ülkeden 200 katilimci degerli görüsleriyle istirak etmistir. Otumlar boyunca yabanci dil ögretimindeki modern yöntemlerle ilgili temel konulari tartismak, karsilikli bilgi alisverislerinde bulunmak ve yarar saglayan akademik iliskiler kurmak için çesitli ülkelerden bilim insanlari, düsünürler ve uzmanlar konusmalar yaptilar. Kongredeki bildiriler uluslararasi bir yayinevinde hakem ve editör incelemesinden geçildikten sonra kitap olarak basilacaktir. Bu vesileyle Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi ögretim üyesi ve kongre düzenleme kurulu baskani Doç. Dr. Mahmud Kaddum hocamiza ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.” diye konustu.

“Yogun bir talebin oldugu kongre basariyla tamamlandi”

Bartin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ögretim üyesi ve kongre düzenleme kurulu baskani Doç. Dr. Mahmud Kaddum ise kongreye olan ilgiden duydugu mutlulugu dile getirerek “Kongrenin ilan edildigi ilk günden bu yana, çalismalara katilmak için talepler yagdi. Kongre ismi ve konu basliklari, uzaktan egitimi kullanan her akademisyeni ilgilendiren ve yüz yüze egitimle arasindaki temel farkliliklari inceleyen bu dönemlerde en çok konusulan konulari içeriyordu. Bundan dolayi kongre oturumlari boyunca, yabanci dil ögretimindeki modern yöntemlerle ilgili temel konulari tartismak, karsilikli bilgi alisverisinde bulunmak ve yarar saglayan akademik iliskiler kurmak için çesitli Arap, Islam ve Avrupa ülkelerinden çok degerli katilimcilar kongreye katilim sagladi. Çok önemli çiktilar elde edilmesi ve kongrenin basariyla tamamlanmasi bizim en büyük gurur kaynagimiz oldu. Bu düsüncelerle Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’a ve Rektör Yardimcimiz Prof. Dr. Sedat Yazici ile birlikte emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA