Rus Büyükelçi Antonov, Washington'a Dönüyor

Rusya’nin ABD Büyükelçisi Anatoliy Antonov, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ve ABD Baskani Joe Biden arasinda varilan anlasmanin ardindan Washington’a dönmek üzere Moskova’dan ayrildi.

Rus Büyükelçi Antonov, Washington'a Dönüyor
ABD Baskani Joe Biden’in, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin için “katil” ifadesini kullanmasinin ardindan ABD ile iliskilerin yeniden degerlendirilmesi amaciyla geri çagirilan Rusya’nin Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov yeniden görevine dönüyor. Rus Büyükelçi Antonov’un bugün Washington’a dönmek üzere Moskova’daki Seremetyevo Uluslararasi Havalimani’ndan ayrildigi belirtildi. New York’a hareket eden uçaga binen Antonov, buradan Washington’a geçecek.

Antonov yaptigi açiklamada, "Iki baskanin zirvesinin sonuçlarina dayanan iyimser bir bakis açisi ile ABD’ye gidiyorum. ABD’li meslektaslarimla adil, pragmatik iliskiler kurmak için yapici çalismalar yapmayi dört gözle bekliyorum. Yarin ve önümüzdeki günlerde planlar, toplantilar ve bir çok is var. Sürece güveniyoruz" dedi.



Iki ülkenin büyükelçileri ülkelerine dönmüstü

ABD Baskani Biden, Mart ayinda ABD medyasina verdigi röportajda, muhabirin “Putin’in katil oldugunu mu düsünüyorsunuz?” sorusuna yanit olarak “Evet, öyle düsünüyorum” demisti. Biden ayrica, Putin’in ABD Baskanlik Seçimlerine müdahale etmesiyle "bedelini ödeyecegini" ifade etmisti. Biden’in açiklamalarinin ardindan Rusya’nin Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov ve sonrasinda ABD’nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan istisareler için ülkelerine geri çagrilmisti. Rusya Devlet Baskani Putin ve ABD Baskani Biden, 16 Haziran’da Cenevre’de düzenlenen zirvede büyükelçilerin görevlerine dönmesi konusunda anlasmaya varmisti.
Kaynak: İHA