Cumhurbaskani Erdogan, Çevrim Içi 'Babalar Günü' Etkinliginde Gençlerle Bir Araya Geldi Açiklamasi (3)

'Ailesine sahip çikmayan hayatina da sahip çikamaz. Böyle bir insanin da ülkesine ve dünyaya hayirli isler yapabilmesi mümkün degildir. Buna dikkat edecegiz' 'Bir insan nasil ailesi özellikle de çocuklari için en iyisini isterse biz de Cumhurbaskani olarak özellikle en iyisini hedefliyor, bu dogrultuda çalisiyoruz. Çocuklarimiz, torunlarimiz bu ülke için daha çok çalismamiz gerektigini hatirlatiyor'

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, "Ailesine sahip çikmayan hayatina da sahip çikamaz. Böyle bir insanin da ülkesine ve dünyaya hayirli isler yapabilmesi aslinda mümkün degildir. Buna dikkat edecegiz." dedi.

Erdogan, Babalar Günü dolayisiyla AK Parti Gençlik Kollarinca düzenlenen "Gençlerle En Baba Bulusma" adli çevrim içi programda 81 ilden 700 gençle bir araya geldi ve onlarin sorularini yanitladi.

"Baba olmanizin Türkiye'nin gelecegine dair hayallerinizdeki etkisi nedir? sorusu üzerine Erdogan, Türkiye'nin Cumhurbaskani olarak 84 milyon vatandasin tamamina karsi sorumluluklarinin bulundugunu, sadece vatandasin degil ayni zamanda 81 vilayetin de sorumlulugunu tasidigini belirtti.

Vilayetlerin yollarinin, havaalanlarinin, hastanelerinin ve okullarinin ne durumda oldugunun sorumlulugunu üstlendiklerine dikkati çeken Erdogan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Yola çikarken biz bir söz verdik dört temel direk üzerinde Türkiye'yi insa edecegiz diye. Nedir? Egitim, saglik, adalet, emniyet, ulasim, enerji, dis politika vesaire. Bunlar üzerinde yükselen bir Türkiye. Göreve geldigimizde Türkiye'nin genelinde 76 üniversitemiz vardi ama simdi 250 üniversitemiz var. Dikkat edin üniversitemizin olmadigi il yok ama geldigimizde durum böyle degildi. Bizim zamanimizda üniversite imtihanina giriyorsunuz, on ögrenciden bir tanesi üniversiteye girebiliyordu ama biz iktidara geldikten sonra onda on. Bazilari 'niye bu kadar üniversite' diye soruyor. Iste bunun için. Bütün bunlari yaparken bir diger taraftan da akademisyenlerimizi artirdik. Önce yardimci doçent diye gidiyordu, biz onu kaldirdik. Yardimci doçent yok, doçentlik var. Simdi doktora, doçent ve profesör. Üniversitelerimiz, ögretim üyesi noktasinda da sikintiyi asmis vaziyette. Biz 'bu altyapi bile yeterli degil' diyoruz. Bunlari da asacagiz. Su anda Türkiye genelinde okullarimizin sayisina baktigimizda anaokulundan üniversiteye kadar bir gücümüz var."

- "Gelecek nesiller bizim yasadiklarimizi yasamasinlar"

Cumhurbaskani Erdogan, saglik hizmetlerinde muhalefetin aklina bile gelmeyen sehir hastanelerini kurduklarini animsatti.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun "Sehir hastanelerine ne gerek var?" sözlerini hatirlatan Erdogan, su degerlendirmelerde bulundu:

"Sordugu soruya bak. Su salgin döneminde Allah göstermesin sehir hastanelerimiz olmamis olsaydi ne olacakti halimiz. Su an Türkiye genelinde hastanemizin olmadigi il yok, birak onu ilçeler yok. Su anda dünyada küresel ölçekte baktigimiz zaman sehir hastanelerimizi görenler sasiriyor. Antalya'da egitim ve arastirma hastanemiz var ama bir de sehir hastanesi yapiyoruz. Sehir hastanesi de bittigi zaman sizin de bakis açiniz degisecek. Binali Bey, Ulastirma Bakani oldugu zaman Gazipasa Havalimani'ni yapmamiz, bütün bunlar Antalya turizmini patlatti. Su anda Antalya turizmde bu konuma gelmisse bunun tek sebebi bu altyapi yatirimlarini yapmamiz. Bunlarla beraber Menderes Bey döneminde rayli sistemlerin yapilmasi, siradan kendi kendine olmus seyler degil. Suna odaklandik. Bir insan nasil ailesi özellikle de çocuklari için en iyisini isterse biz de Cumhurbaskani olarak özellikle en iyisini hedefliyor, bu dogrultuda çalisiyoruz. Çocuklarimiz, torunlarimiz bu ülke için daha çok çalismamiz gerektigini hatirlatiyor. Gelecek nesiller bizim yasadiklarimizi yasamasinlar."

- "Ilk ve en önemli tavsiyem birbirinizi sevin, birbirinize saygi duyun, birbirinizi sahiplenin"

Erdogan, bilek güresi bransinda milli sporcu olan Abdüssamet isimli bir gencin kendisini tanitmasi üzerine, "Pazularin nasil bir görelim bakalim." dedi.

Gencin kendisiyle bilek güresi yapmak istedigini söylemesi üzerine Erdogan'in, "Abdüssamet ben öyle kuvvetli degilim geç o isi. Mustafa Varank'in o tür kabiliyetleri var. Ankara'ya geldiginde sizi onunla karsi karsiya getiririz." demesi gülüsmelere neden oldu.

Sporcu gencin, "Baba adayi bizlere, bir baba ve dede olarak tavsiyeleriniz nedir?" sorusu üzerine Erdogan, sunlari kaydetti:

"Önce kendini ihmal etme. Sen de çocuk sahibi olacaksin, çocuklarini ihmal etme. Simdi yeni moda basladi. 30 yastan önce ne erkekler evleniyor, ne kizlar evleniyor. Gelecegin baba ve anne adaylarina ilk ve en önemli tavsiyem bir defa birbirinizi sevin, birbirinize saygi duyun, birbirinizi sahiplenin, daima yan yana, omuz omuza olun. Ailesine sahip çikmayan hayatina da sahip çikamaz. Böyle bir insanin da ülkesine ve dünyaya hayirli isler yapabilmesi mümkün degildir. Buna dikkat edecegiz. Inaniyorum ki sizin evlilikte yas sürecini çok fazla ilerletmeden, gecikmeden evlenmek, bunu hem gençlerimiz hem kizlarimiz için söylüyorum. Bir de nikah törenlerinde hep söylerim en az üç çocuk. Çünkü bizim buna ihtiyacimiz var."

Programa katilanlar arasinda, okul laboratuvarinda gelistirdigi projeyle Amerika'da düzenlenen Uluslararasi Bilim ve Mühendislik Fuari'nda dünya birinciligi elde eden, Türkiye'de fizik ve kimya alanlarinda birincilikleri bulunan Feridun Balaban da yer aldi.

Cumhurbaskani Erdogan, Balaban'a her türlü destege hazir olduklarini dile getirerek, bu konuda Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank'a veya özel kalemine ulasabilecegini ifade etti.

- Erdogan'a sürpriz sarki

Program sonunda gençlere tesekkür eden Erdogan, gençlerin babalarinin "Babalar Günü"nü tebrik etti, ebediyete irtihal etmis babalara Allah'tan rahmet diledi.

Programda, AK Parti Malatya Il Gençlik Kollari, Cumhurbaskani Erdogan'a sürpriz yaparak, müzik dinletisi sundu.

Bursa Karacabey'den bir genç de Erdogan için besteledigi, sözleri kendisine ait "Koca yürekli adam" sarkisini seslendirdi.

Erdogan, gençten, sarkinin sözlerini daha da gelistirmesini isteyerek, seçim kampanyalarinda sarkinin kullanilabilecegini söyledi.

(Bitti)

Kaynak: AA