Baskan Özkan'dan Babalar Günü Için En Özel Kutlama

Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan, dogustan hidrosefali rahatsizligi olan torunu Batuhan Kiliç’a 12 yildir tek basina bakan dedesi Mustafa Yamali’yi ziyaret ederek Babalar Günü’nü kutladi ve Batuhan’la keyifli bir gün geçirdi.

Baskan Özkan'dan Babalar Günü Için En Özel Kutlama
Karacabey’de yasayan ve dogustan hidrosefali rahatsizligi olan Batuhan Kiliç’in anne ve babasi yillar önce ayrildi. Daha sonra annesini de küçük yasta kaybeden Batuhan’a, 12 yildir dedesi Mustafa Yamali tek basina bakiyor. Dede Yamali, ‘O benim yasama sevincim’ dedigi torunuyla, her gün özel olarak ilgileniyor. Daha önce bir apartmanin dördüncü katinda oturan Batuhan ve dedesi Mustafa Yamali’nin tek istedigi, Batuhan’in tek basina disari çikabilecegi bir yerde oturmakti.

Tekerlekli sandalye olmadan yürüyemeyen Batuhan’in bu istegi Belediye Baskani Ali Özkan’a ulasinca hemen harekete geçen Karacabey Belediyesi, kisa süre içinde müstakil bir evi Batuhan için düzenlemis ve ardindan Batuhan ve dedesi de hemen bu eve tasinmisti.

Pandemiden sonra da bol bol görüsecegiz

Belediye Baskani Ali Özkan,Babalar Günü’nde Batuhan ve dedesini evlerinde ziyaret etti. Özkan burada yaptigi konusmasinda,“Batuhan kardesimizin annesiyle babasi yillar önce ayrilmis.Daha sonrasinda Batuhan annesini kaybetmis. Dolayisiyla dedesi Mustafa Yamali kendisine hem babali hem annelik hem dedelik hem de arkadaslik yapiyor. Batuhan’i bir an olsun yalniz birakmiyor. Mustafa abimizin tüm hayati Batuhan. Onunla yatiyor, onunla kalkiyor, her seyiyle ilgileniyor. Gerçekten kendisini bu duyarliligindan dolayi tebrik ediyoruz. Takdire sayan bir tavir sergiliyor. Ona da saglikli mutlu, hayirli, uzun bir ömür diliyoruz. Bu vesileyle kendisinin Babalar Günü’nü en içten dileklerimizle kutluyoruz. Tabii Batuhan’in hayir dualari her seyden önemli. O da dedesine bu konuda çok tesekkür ediyor. Insallah bu pandemiden bir an önce kurtulunca, yine kendisiyle görüsürken daha rahat oluruz, sohbet ederiz, sariliriz. Simdi biz gönülden gönüle sariliyoruz, pandemi bittiginde ise siki siki sarilacagiz” dedi.

Baskan Özkan’in ziyaretinden çok mutlu olan Batuhan Kiliç yaptigi açiklamada,“Babalar Günü dolayisiyla dedeme çok tesekkür ediyorum. Dedemin de Babalar Günü’nü kutluyorum. Allah ondan razi olsun.O bana hem annelik hem babalik yapiyor” dedi.

Hayattaki tek dayanagim Batuhan

Mustafa Yamali ise yaptigi açiklamada,“Torunumu çok seviyorum.O benim hayat arkadasim. Ondan güç aliyorum. Onunla teselli ediyorum kendimi. Esim ve kizimi kaybettik, hayattaki tek dayanagim Batuhan oldu. Ben onun dualariyla yasiyorum. Batuhan sayesinde hastalanmiyorum. Tüm babalarin da Babalar Günü kutlu olsun” dedi.

Öte yandan,samimi bir ortamda geçen görüsme esnasinda Baskan Ali Özkan’in bir anlik dalginlikla sandalyeden düsmesinin ardindan Batuhan kahkahaya bogulurken, ikili birlikte daha sonra karsilikli gülüserek, keyifli anlar geçirdi.
Kaynak: İHA