Rektör Aldemir, 'Gençlere Açik Medeniyette Öncülük Etme Sorumlulugunu Yüklemek, Önceligimiz'

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, özel bir televizyon kanalinda yayinlanan ’Üniversite Yolunda’ programina katildi. Rektör Aldemir, "Gençlere açik medeniyette öncülük etme sorumlulugunu yüklemek, önceligimiz" dedi.

Rektör Aldemir, 'Gençlere Açik Medeniyette Öncülük Etme Sorumlulugunu Yüklemek, Önceligimiz'


ADÜ’nün Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri oldugunu belirterek tarihi ve akademik birimleri hakkinda bilgi veren ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Biz egitimi sadece bilgi transferi noktasinda degerlendirmeyen, bütüncül bir anlayisla insan anatomisi içerisinde insan yetistirme sanati olarak degerlendiren bir üniversiteyiz. Aydin Adnan Menderes Üniversitesi özgün, bagimsiz, özgüven sahibi, girisimci, ahlakli, sorumluluk bilinci yüksek insan yetistirmeyi birincil siraya yerlestirmis bir üniversitedir” dedi.



Cografyamizdaki gençlere açik medeniyette öncülük yapma sorumlulugunu yüklemenin ADÜ’nün sorumlulugu oldugunu belirten Rektör Aldemir, “Aydin Adnan Menderes Üniversitesi’nin merhum basbakanimiz Adnan Menderes’in ismini tasimasi dolayisiyla sorumlulugumuzun fazla oldugu bilinciyle çalismalarimizi yürütüyoruz” ifadelerini kullandi.

"Geleneksel yaklasimlardaki basariyi uzaktan egitim sürecinde elde ettik"

Ülkemizin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in önderliginde saglik stratejileri açisindan dünyada örnek bir model yasadigini belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, bu süreçte ADÜ ögrencilerinin de normal bir egitim sürecinde yasadigi gibi hiçbir problemle karsilasmadan egitimlerine devam ettiklerini vurguladi. Egitim sistemimizin uzaktan egitim sistemine basarili bir sekilde entegre edildigini belirten Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Egitim sistemimizi bu sürece uyarlayarak kendi öz kaynaklarimiz ile senkron ve nitelikli uzaktan egitim verebilen ender üniversiteler arasina giren bir yapiya büründük. Üniversite olarak geleneksel yaklasimlardaki basariyi uzaktan egitim sürecinde de elde ettik. Pandemi sürecinde 50 ülkeye, 30 bin ögrenciye ayni anda yayin yapabilen tek üniversite olduk. Network agi sistemine bakildiginda, biz 24 farkli birimle network agi kullanimi noktasinda Türkiye’de birinci seçildik. Bu bizim için gurur vesilesi, ayni zamanda bilimsel çalismalarimiza yenilerini ekleyerek basari grafigimizi yükselttik” diye konustu.



"Üniversitemiz huzur ve sükunet içerisinde"

ADÜ’de okumakta olan ögrencilerden olusan ’Rektör Ögrenci Danisman Kurulu’ hakkinda bilgi veren Aldemir, ögrenciler ile gerçeklestirilen toplantilarla sorunlarini, önerilerini ve görüslerini dinleyerek çözüm üretmenin ve iletisim kurmanin önemini ifade etti.

Aydin halkinin ögrencileri evlatlari gibi gördügünü belirten Aldemir, “Türkiye genelinde yapilan ögrenci memnuniyet anketinde ilimiz 3. sirada yer aldi. Donanimli akademik kadromuz, nitelikli ögrencilerimiz ve güçlü iletisim agimiz ile Üniversitemiz huzur ve sükûnet dolu” dedi.



"Bilimsel çalismalarimizin ivmesi daha da artacak"

Dünyanin en iyi bilim insanlarinin yer aldigi listede üç ögretim üyemizin yer aldigini belirten Aldemir, ADÜ’de yeni bir açilim olarak ögretim üyelerimizin olusturdugu Bilim Kurulunun faaliyete basladigini, bununla birlikte bilimsel çalismalarimizin ivmesinin artmasinin hedeflendigini ifade etti.



"Üniversitemiz ve sehrimizi bütüncül bir anlayisla güçlendirecegiz"

ADÜ’de olan çalismalari sehrin bilmesi, sehrin önem ve önceliklerini de üniversitelerin takip etmesi gerektigini vurgulayan Rektör Aldemir, “Ilin önem ve önceliklerini takip ederek bu kapsamda çalismalar yürütmek ve ili güçlendirmek amaciyla ilin kanaat önderlerinden olusan Sivil Senato olusumu ile çalismalarimizi yürütecegiz. Üniversitemiz ve sehrimizi bütüncül bir anlayisla güçlendirecegiz” diye konustu.



Türkiye’nin ilk Robotik ve Yapay Zeka Enstitüsü’nün ADÜ’de kuruldugunu vurgulayan Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Türkiye’de ilk olma özelligine sahip olan enstitünün 11. kalkinma planinda yer alan üniversite ve sanayi is birliginde, sanayinin ihtiyaci olan bu alandaki istihdamin saglanmasinda da önemli rol oynamasi hedefleniyor. Yapay Zeka alaninda da ciddi çalismalarimiz var. Insansiz Araçlar Meslek Yüksekokulu kapsaminda insansiz kara araçlari, insansiz deniz araçlari, insansiz hava araçlari modellemeleri yaparak ülke ekonomisine ve güvenligine katki saglayacak çalismalar içerisindeyiz” ifadelerini kullandi.

"ADÜ’lü olmak ayricaliktir"

Fakültelerimizin akademik ve bilimsel basarilari hakkinda bilgi veren Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Veteriner Fakültesi’nin dünyada 154. sirada yer aldigini, Dis Hekimligi Fakültesi’nin uluslararasi saglik turizmi sertifikasina sahip olan tek devlet üniversitesi oldugunu, Ziraat Fakültesi’nin projeleri ile gururlandirdigi, Fen Edebiyat Fakültesi’nin yayin rekorlari kirdigini, Spor Bilimleri Fakültesi’nin ögrencilerin ulusal ve uluslararasi alandaki basarilari ile ‘Sampiyonlar Okulu’ olarak adlandirildigini, Devlet Konservatuari’nin ise basarilariyla gurur yilini yasattigini ifade etti.



19 kampüsün her biriyle gurur duydugunu ifade eden ADÜ Rektörü Aldemir, yükselen basari grafigi ile ‘ADÜ’lü olmak ayricaliktir’ sloganinin güçlendigini vurgulayarak açiklamalarina son verdi.
Kaynak: İHA