Balikesir'de Özel Ögrencilerin Bir Yillik Emegi Görücüye Çikti

Balikesir’in Burhaniye ilçesinde, Ticaret Odasi Özel Egitim Uygulama Okulu’nun düzenledigi El Sanatlari ve Resim Sergisi ilgi gördü. Sanata Engel Yok slogani ile yola çikan özel ögrenci ve velilerin ögretmenlerinin öncülügünde hazirladiklari filografiden takiya kadar degisik elisleri ve resimler büyük ilgi görürken, ürünlerin satisindan elde edilen paranin ögrencilerin egitimi için kullanilacagi açiklandi.

Balikesir'de Özel Ögrencilerin Bir Yillik Emegi Görücüye Çikti
Ticaret Odasi Özel Egitim ve Uygulama Okulunda geçtigimiz yil pandemiden dolayi düzenlenemeyen sergisi bir yil aradan sonra Cumhuriyet Meydaninda açildi. Özel ögrenci ve velilerin yaptigi filografiden, kapi süsüne ve takilara kadar yüzlerce çesit ürün görücüye çikan eserler yogun ilgi gördü. Satisi yapilan ürünlerin geliri özel ögrencilerin egitimine katki olacak. Sergide görev alan ögrenci ve ögretmenler mutluluklarini dile getirirken, Okul Müdürü Oktay Ertas’da kendilerini yalniz birakmayan bürokrat ve vatandaslara tesekkür etti. Sergiye katilanlara tesekkür eden Müdür Oktay Ertas,” Körfezin en büyük özel egitim sergisini bu yil da açmanin mutlulugunu yasiyoruz. Özel ögrencilerimiz ve velilerimiz yil boyunca ürettiklerini halkimizla bulusturmanin mutlulugunu yasiyoruz. Bizi yalniz birakmayan Belediye Baskanimiza, Ilçe Milli Egitim Müdürümüze, sayin Kaymakamimiza, Ticaret Odasi Baskanimiza, degerli halkimiza ve ögretmenlerimize tesekkür ediyorum”

El Sanatlari Ögretmeni Sevcan Tuzer de,” 2020-2021 yili özel egitim sergimize hos geldiniz. Özel egitim ögrencilerimiz çok güzel ürünler üretiyorlar. Genellikle geri dönüsümden güzel ürünler ürettik. Kalplerimiz, tepsilerimiz, su kabaklarimiz, sandiklarimiz bulunmaktadir. Halkimiz da bu sergimize oldukça ilgi gösterdi. Satilan ürünlerimizin geliri okulumuz ve ögrencilerimiz için kullanilacak” dedi.

Ögrencilerden Eylül Dündar, “ Özel egitimde her seyi yaptik. Bunlari yaptik. Her seyi biz yaptik” derken, Mine Öksüz de, “Her seyi biz yaptik. Rehber ögretmenimizle gurur duyuyoruz. Sag olun” diye konustu.

Ögretmen Nedret Karamanoglu da,” Ticaret Odasi Özel Egitim Uygulama Okulunun bu yilki sergini açmis bulunmaktayiz. Okulumuzda geçen yil maalesef pandamidern dolayi sergiyi yapamadik. Bu sene güzel görkemli bir sergi yaptik. Sanata Engel Yok diyerek. kutladigimiz sergide ürünlerimizi misafirlerimize gösteriyoruz. Özel gereksinimli çocuklarimiza hafta sonlari yasak olmadigi için genellikle deniz kenarlarinda deniz kabuklari deniz taslari topladilar. Bizlerde onlara uzaktan egitim videolarimizi ile bu ürünleri yaptirdik” dedi.

Kaynak: İHA