Bakan Kurum, Marmara Denizi'nden 11 Günde 4 Bin 202 Metreküp Müsilaj Temizlendigini Bildirdi Açiklamasi

'Sali günü denizimizde iki yerde oksijen seviyesini artiracak projemizi baslatacagiz'.

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Marmara Denizi'nden 11 günde 4 bin 202 metreküp müsilaj (deniz salyasi) temizlendigini belirtti.

Kurum, Twitter hesabindan, Marmara Denizi'ndeki müsilaj temizligi çalismalarina iliskin açiklamada bulundu.

Marmara Denizi'ndeki müsilaj temizligine ara vermeden ve her gün daha da yogunlasarak devam ettiklerini aktaran Kurum, "Müsilaj temizligimizin 11'inci gününde de 356 metreküp ile toplamda 4 bin 202 metreküp müsilaji temizleyerek düzenli depolama sahalarina gönderdik." ifadelerini kullandi.

Kurum, 18 Haziran itibariyla Istanbul'da 1361, Kocaeli 298, Bursa 132, Tekirdag'da 152, Balikesir'de 416, Çanakkale 348, Yalova'da ise 1495 metreküp müsilajin 255 bölgedeki çalismalarla temizlediklerini vurguladi.

- Mevzuata aykiri davranan isletmelere 12 milyon 835 bin lira idari para cezasi

Denetim çalismalarina da hiz kesmeden devam ettiklerine isaret eden Bakan Kurum, sunlari kaydetti:

"Gerçeklestirdigimiz 4 bin 396 denetimde mevzuata aykiri davranan isletmelere 12 milyon 835 bin lira idari para cezasi uyguladik. Marmara Denizimizin temizliginde, sahada 1550 arkadasimizla çalisiyoruz. Istanbul Üniversitesi ile organik bakteriyle deniz yüzeyindeki müsilajin ayrismasina dair çalisma yürütüyoruz. Sali günü denizimizde, iki yerde oksijen seviyesini artiracak projemizi baslatacagiz. Marmara Denizi'ni Koruma Eylem Planimiz çerçevesinde, sahada gece gündüz demeden el birligiyle çalisiyoruz. 'Marmara Hepimizin' anlayisiyla hareket ediyoruz."
Kaynak: AA