OSB Ve Sanayi Bölgelerinde Mobil Asi Uygulaniyor

Kirsehir Organize Sanayi Bölgesinde korona virüs salginina karsi mobil asi uygulamasi baslatildi.

OSB Ve Sanayi Bölgelerinde Mobil Asi Uygulaniyor
Sanayi bölgesinde çalisan isçiler yerinde as uygulamasina yogun katilim gösterdi. Kirsehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Süleyman Eraslan, OSB’de çalisan bin 500 kisinin asilamaya ilgi gösterdigini belirtti.

Eraslan açiklamasinda su ifadelere yer verdi:

"Il Genelinde ve ülke genelinde baslatilan mobil asi uygulamasi çalismasi çok profesyonelce olmus asilamada çalisan personelin bir bir hastaneye gitmesi is gücü kaybina da neden olurdu. Dogru ve profesyonel karar verilmis."

Bölgede çalisan personel ise yerinde asi uygulamasinin dogru oldugunu belirterek herkesin asilanmasini istedi. Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri dogrultusunda Saglik Bakanliginca belirlenen ’Covid-19 Asisi Ulusal Uygulama Stratejisi’ kapsaminda asilama süreci, yeni yas ve meslek gruplarinin sisteme tanimlanmasiyla devam ediyor. Bu kapsamda, Cacabey Meydani’nda baslatilan asilamalar organize sanayi bölgelerinde sürdürülüyor. OSB bölgesinde yer alan is yerleri saglik görevlilerinin katildigi uygulamalarda asilaniyor. 140 bin 140. doz asi uygulamasi da sehirde gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA