Mersin Limani'ndaki Operasyonda 150 Kilo Daha Kokain Ele Geçirildi, Uyusturucu Miktari 1 Ton 300 Kilograma Çikti

Ekiplerce 5 süpheli gözaltina alindi.

Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza ekiplerince, Ekvador'dan İçel Limani'na getirilen muz yüklü konteynerlerde 150 kilogram daha kokainin bulunmasiyla operasyonda ele geçirilen uyusturucu miktari 1 ton 300 kilograma yükseldi, 5 zanli gözaltina alindi.

İçel Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, 16 Haziran'da 1 ton 150 kilogram kokainin ele geçirildigi operasyonun ardindan Müdürlüge bagli NARKOKIM ekipleri, ayni sevkiyatla getirilen diger muz yüklü konteynerleri de aradi.

Narkotik dedektör köpeklerin de kullanildigi çalismada konteynerdeki muz kolilerine gizlenmis 150 kilogram daha kokain bulundu.

Operasyonun ikinci safhasinda bulunan paketlerle ele geçirilen kokain miktari 1 ton 300 kilograma çikti.

Ekipler, uyusturucuyla ilgili 5 süpheliyi gözaltina aldi.

Zanlilarin sorgusunun sürdügü ögrenildi.

- Operasyon

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlügünce yürütülen narkotik suçlarla mücadele çalismalari kapsaminda Ekvador'dan yüklenerek Türkiye'ye getirilen ve muz tasidigi beyan edilen süpheli konteyner takibe alinmis, konteyneri tasiyan geminin İçel Limani'na yanasmasinin ardindan İçel Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügü NARKOKIM ekipleri harekete geçmisti.

Liberya bandirali gemiden tahliyesinin hemen ardindan X-ray taramasina sevk edilen süpheli konteynerlerde muz kolilerine gizlenmis 1 ton 150 kilogram kokain ele geçirilmisti.

Ticaret Bakani Mehmet Mus da Twitter hesabindan ülke tarihinin en yüksek miktarli kokain yakalamasina imza atildigini duyurmustu.
Kaynak: AA