Kayseri'deki Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi'ne 5 Bin 500 Metrekarelik Kütüphane Yapilacak

Kayseri'de 1 milyon 260 bin metrekare alanda kurulan Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi'ne, 5 bin 500 metrekarelik kütüphane kurulacak.

Belediyeden yapilan yazili açiklamaya göre, 1 milyon 260 bin metrekare alan büyüklügü ile dünyanin sayili sehir parklarindan olacak Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi'nin ayni zamanda bir kültür bahçesi konumunda olmasina yönelik çalismalar devam ediyor.

Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, millet bahçesi içerisine devasa bir halk kütüphanesi yapilacagini belirtti.

Kütüphane temelinin yakin zamanda atilacagini aktaran Büyükkiliç, sunlari kaydetti:

“Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi içerisinde her türlü ihtiyaca cevap verecek sekilde Kayseri'mize yakisir nitelikte bir halk kütüphanesi insa edecegiz. . Açildiginda Kayseri'mize, gelecek nesillerimize büyük katki saglayacak. Gelecek nesillerimizin, gençlerimizin yanindayiz. Geçtigimiz yil belediyemizin kütüphanelerinden yüz binlerce vatandasimiz faydalandi. Ödünç verdigimiz kitap sayisi 260 bini buldu. Yeni halk kütüphanesi ile bu hizmetlere devam edecegimizi duyurmak istiyorum."

Klasik kütüphane anlayisinin disinda özel tasarlanmis ortak bulusma alanlarinin yer alacagi halk kütüphanesinde, çalisma alanlari, internet salonu, çocuk ve bebek kütüphaneleri, çocuk etkinlik alani, Mimar Sinan çizim ve müze salonu, kent kitapligi, özel okuma bölümleri, sergi salonu, görme engelliler için stüdyo, gazete arsivi, kafeterya, kitap satisi ile 190 kisilik konferans salonu bulunacak.

Kaynak: AA