Agri'da Acil Çagrilari Tek Numara Ve Merkezde Bulusturan 112 Acil Çagri Merkezi Hizmete Girdi

Vali Osman Varol: 'Devlet olarak tüm derdimiz vatandaslara etkin ve verimli hizmet sunabilmektir'.

Agri'da acil çagrilarin tek merkezden yönetilecegi 112 Acil Çagri Merkezi hizmete açildi.

Içisleri Bakanliginca tüm acil çagrilarin tek numara ve merkezden karsilanarak sevk ve koordine edilmesi amaciyla 81 ilde hayata geçirdigi uygulama kapsaminda Agri'da yeni bir 112 Acil Çagri Merkezi insa edildi.

Agri Valisi Osman Varol, beraberindeki Belediye Baskani Savci Sayan, Içisleri Bakanligi Iller Idaresi Genel Müdür Yardimcisi Yusuf Izzet Karaman, AK Parti Il Baskani Halil Özyolcu ve Il Jandarma Komutani Tuggeneral Mehmet Çimen ile bu çagri merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Çagri merkezindeki çalismalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Varol, merkezi arayanlarin bazi acil çagrilara yanit vererek ilgili kurumlari yönlendirdi.

Varol, burada gazetecilere yaptigi açiklamada, acil durumlari ilgilendiren tüm kurumlarin tek bir merkezden koordine edilmesinin çok önemli oldugunu söyledi.

Bu sistemin dünyada sadece gelismis ülkelerde oldugunu belirten Varol, söyle konustu:

"112 Acil Çagri Merkezimiz ülkede uygulamanin yapildigi 74'üncü il olarak Agri'da hizmete girdi. Çok kisa bir sürede Sayin Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu'nun verdigi sözle, yaptigi çalismalarla bu ay sonuna kadar 81 ilimizde de devreye girecek. Biz bugün Agri olarak bu sistemi devreye aliyor olmanin büyük memnuniyetini duyuyoruz. Devlet olarak tüm derdimiz vatandaslara etkin ve verimli hizmet sunabilmektir."

Varol, acil durumlar ve kötü anlarinda en hizli biçimde vatandaslarin yaninda olmayi hedeflediklerini dile getirerek, "Burada kurulan 112 Acil Çagri Merkezimiz bu amaca ulasmak anlaminda bizlere çok ciddi güç ve kuvvet verecek. Buradaki teknik altyapi sayesinde insallah en hizli müdahaleleri gerçeklestirecegiz." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA