Esenyurt'ta, Okuldan Eve Dönen Kiz Çocuguna Otomobil Çarpmasi Kamerada

Istanbul Esenyurt’ta, okuldan çiktiktan sonra evine dönen kiz çocuguna, otomobil çarpti. Otomobilin çarpmasiyla yere düsen çocugun okul kitaplari etrafa saçilirken, kaza ani güvenlik kamerasina yansidi.

Esenyurt'ta, Okuldan Eve Dönen Kiz Çocuguna Otomobil Çarpmasi Kamerada
Kaza, dün saat 18.00 siralarinda Esenyurt Cumhuriyet Caddesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre okuldan çikan iki kiz çocugu, karsidan karsiya geçmek için kosarak yola atladi. Yola atlayan çocuklardan birine, o sirada yoldan geçen bir otomobil çarpti. Çarpmanin etkisiyle kiz çocugu yola savrulurken, okul çantasindaki kitaplar da etrafa saçildi. Ihbar üzerine olay yerine polis ve saglik ekibi sevk edildi. Saglik ekipleri tarafindan ilk müdahalesi yapilan çocuk, ambulansla çevre hastaneye kaldirildi. Yaralanan kiz çocugunun saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.

Otomobilin çarptigi kiz çocuguna ilk müdahaleyi yaptigini ifade eden Umut Karahan, “Biz burada esnafiz. Çocuklar aniden önümüzden geçti. Iki kardes. Çocuk yola bakmadan birden yola atladi. O sirada arabada orta seviyede bir hizla vurdu. Çocugu köseye firlatti. Biz de gittik. Ilk müdahaleyi yaptik. Ambulansi aradim. Saglik ekipleri müdahale etti. Ilk müdahalelerde çocukta pek bir sey yoktu. Tabi çocuk sonuçta. Iki kardes kosarken, çocukta da hata olabilir. Ama ne olursa olsun çocuk bu. Soförün dikkat etmesi lazim. Çocuk ortaokula gidiyordu. Kitaplarini ben aldim. Çantasina koydum. 12-13 yaslarindaydi çocuk. Okuldan çikmisti. Kardesiyle kosarak geliyorlardi. Birden yola atlayinca trafik kazasi kaçinilmaz oldu” dedi.

Öte yandan; yoldan geçen otomobilin, karsiya geçmek için kosarak yola atlayan kiz çocuguna çarptigi kaza ani, güvenlik kamerasina yansidi.

(Ensar Kiranlioglu - Erdal Can Içelli /IHA)
Kaynak: İHA