Diyanet Isleri Baskani Erbas, Kuzey Makedonya'nin Gostivar Sehrindeki Saat Camisi'ni Ziyaret Etti

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Kuzey Makedonya'nin Gostivar sehrindeki Saat Camisi'ne ziyarette bulundu.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Kuzey Makedonya'nin Gostivar Sehrindeki Saat Camisi'ni Ziyaret Etti
Diyanet Isleri Baskanligindan yapilan açiklamaya göre Erbas, Kuzey Makedonya'nin baskenti Üsküp'teki programinin ikinci gününde Makedonya Islami Ilimler Fakültesi ile Isa Bey Medresesi'ni ziyaret etti.

Türkiye tarafindan yaptirilan ve insaati devam eden Tophane Yeni Camisi'nde incelemelerde bulunan Erbas, buradan Gostivar'a hareket etti.

Gostivar Müftüsü Sabahudin Zendeli ile görüsen Erbas, daha sonra Saat Camisi'nde ögle namazini kildi.

Namazdan sonra Gostivarlilara Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in selamini ileten Baskan Erbas, "Balkanlar, Istanbul'dan yaklasik yüzyil önce Islam'la tanisti. O gün bugündür bu topraklarda ezan sesleri yükseliyor. Bugün Üsküp’ten buraya gelinceye kadar minareleri seyrede seyrede gelmis olmanin mutlulugunu yasadik. Allah sizlerden razi olsun." ifadelerini kullandi.

Üsküp'ün, Gostivar'in Istanbul'dan, Bursa'dan farki olmadigini belirten Erbas, "Burada da ezan sesleri yükseliyor, orada da. Birligimiz, beraberligimiz o kadar büyük ki, o kadar iç içeyiz ki Rabbim bu birligimizi, beraberligimizi hiçbir zaman bizlerden uzak eylemesin." diye konustu.

- "Çocuklarimiz camilerden istifade ederek peygamber efendimizin güzel örnekligini ögrenecekler"

Müslümanlarin Hz. Muhammed'in örnekligini kiyamete kadar rehber edinmeleri gerektiginin altini çizen Erbas, söyle devam etti:

"Onun örnekliginden istifade ederek Müslümanligimizi en güzel sekilde yasamaya çalisacagiz. Çocuklarimiz camilerden istifade ederek peygamber efendimizin güzel örnekligini ögrenecekler. Onlar dogduklarinda sag kulaklarina ezan okuyor, sol kulaklarina kamet getiriyoruz. Ne demis oluyoruz? 'Sen Müslümansin, son nefesine kadar Islam'in ilkelerine göre yasayacaksin' mesajini çocuklarimizin kulaklarina okuyoruz. Son nefeslerine kadar Islam'la sereflenmelerini saglamak için temelleri bu sekilde atiyoruz. Iste Islam'la yogrulan bu topraklarda yasayan siz Müslüman kardeslerimiz bu geleneklerimize, bu ilkelerimize riayet ederek yasiyorsunuz. Rabbim kiyamete kadar bizi bu anlayistan uzak tutmasin."

Konusmasinin ardindan caminin bahçesindeki Hafizlik ve Güzel Kur'an Okuma Enstitüsünü ziyaret eden Erbas, ögrencilerle sohbet edip hatira fotografi çektirdi.

Erbas'a, Kuzey Makedonya Islam Dini Birligi Baskani Sakir Fetahu, Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Osman Tirasçi, Mushaflari Inceleme ve Kiraat Kurulu Baskani Hafiz Osman Sahin ve Din Isleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmakli ve Üsküp Din Hizmetleri Müsaviri Mustafa Mesten eslik etti.

Kaynak: AA