Yozgat, Kirikkale, Sivas Ve Kayseri'deki Organize Sanayi Bölgelerinde Mobil Asi Uygulamasina Baslandi

Yozgat, Kirikkale, Sivas ve Kayseri'deki organize sanayi bölgelerinde (OSB) çalisanlara mobil ekiplerce Kovid-19 asisi uygulaniyor.

Yozgat, Kirikkale, Sivas Ve Kayseri'deki Organize Sanayi Bölgelerinde Mobil Asi Uygulamasina Baslandi
Yozgat'ta mobil saglik ekipleri, organize sanayi bölgesinde 325 isçinin çalistigi tekstil fabrikasinda asi uygulamasina basladi.

Sorumlu hekim Dr. Feyza Nur Sahin, gazetecilere, Saglik Bakanliginin fabrikalarda üretimin aksamamasi açisindan çalisanlara yönelik asilama yapilacagini duyurdugunu, bu kapsamda asilamaya basladiklarini söyledi.

Fabrika müdürü Turan Laçin de isçilerin asilanmasi için ilçe saglik müdürlügüne basvurduklarini belirterek, "Toplu çalisan bir fabrikayiz. Bu asinin yapilmasi bize çok büyük avantaj sagliyor. Personelin asiya gidip gelmesi bizim için sikinti olurdu. Bize sagladiklari destekten dolayi tesekkür ediyorum." diye konustu.

Isçilerden Cevriye Uslu ise "Topluluk içinde çalisiyoruz, asilamanin bizim için çok büyük önemi vardi. Saglik ekipleri geldi fabrikamiza, asimizi olduk." ifadelerini kullandi.

- Kirikkale

Kirikkale OSB'de, Yahsihan ilçesine bagli mobil ekiplerce asi uygulamasina baslandi.

Il Saglik Müdürlügü Bulasici Hastaliklar Birimi Sorumlusu Dr. Zeynep Kirdi Harbawi, gazetecilere, kentte asi çalismasini yaygin yürüttüklerini söyledi.

Özellikle ilçe saglik müdürlükleri ve toplum sagligi merkezlerindeki personelle, organize sanayi bölgesi, TÜPRAS, cezaevleri ile diger büyük kurum ve kuruluslarda mobil asi uygulamalarina basladiklarini anlatan Harbawi, belediye ve kaymakamliklarla temasa geçerek kurum asilamalarina da çikacaklarini kaydetti.

Mobilya fabrikasi çalisani Sedat Degirmenci de herkesin asi yaptirmasi temennisinde bulunarak, bir an önce salgindan kurtulmak istediklerini dile getirdi.

Degirmenci, "Fabrikamizda 1100 kisi çalisiyor. Personelimizle formlarimizi doldurduk ve asilanmaya basladik." dedi.

Isçilerden Fatih Deveci ise fabrikaya kadar gelip asi yapan ekiplere tesekkür etti.

- Sivas

Sivas OSB'deki fabrikalarda çalisan isçi ve idari personelin bir kismi, mobil ekipler tarafindan asilandi.

OSB'nin girisinde olusturulan asilama alanina gelen Il Saglik Müdürü Fethullah Selçuk Mogulkoç, fabrikalarda çalisan tüm vatandaslari asi olmaya davet etti.

Mogulkoç, Bakanligin talimatlari dogrultusunda is gücü kaybinin önlenmesi amaciyla OSB çalisanlarinin mobil ekipler tarafindan asilanmasina baslandigini söyledi.

Mogulkoç, "Su anda tüm saglik ocaklari, devlet hastanelerinde asi yapilmaktadir. Vatandaslarin asilarini tereddüte düsmeden yaptirmalarini istiyoruz. Asilama çalismalari basladiktan sonra hastane yükümüz çok rahatladi. Kovid-19 dolayisiyla müracaat eden, yatan ve agir hasta sayimiz azaldi. Böylece diger hastalara da gereken hizmeti daha genis kapsamli vermeye basladik. Vatandaslarimiz da asiya karsi çok duyarli. Sivas'ta özellikle 65 yas üstünde yüzde 87 gibi bir asi oranimiz var." diye konustu.

Asi yaptiran OSB çalisanlarindan Kadir Osmanoglu ise üretimin ve kalkinmanin devam etmesi için herkesin asi olmasi gerektigini vurguladi.

- Kayseri

Kayseri OSB ile Mimarsinan OSB'de de Il Saglik Müdürlügünün olusturdugu 17 mobil ekip, asi uygulamasina basladi.

Kayseri OSB tarafindan asilama için ayrilan binada saglik personeli, çalisan sayisi az fabrikalardan gelen isçilere asilarini uygularken, bölge genelinde 8 mobil ekip de talep toplanan isletmelere ulasti.

Fabrikalarin bahçelerinde olusturulan alanlarda fabrika çalisanlarina 6'sarli gruplar halinde BioNTech asisinin ilk dozu uygulandi.

Kayseri OSB Müdürü Ali Yaprak, süreç baslar baslamaz Il Saglik Müdürlügü ile irtibata geçtiklerini ve istisareler sonucu saglik ekiplerine yer tahsisinde bulunduklarini söyledi.

Asilamanin tüm bölgede etkin yapilmaya baslandigini belirten Yaprak, "Tahsis ettigimiz binaya, çalisan sayisi az olan isletmeler personelini servis araçlariyla getiriyor ve asilari yapiliyor. Çalisan sayisi fazla olan isletmelere de gezici ekipler giderek personele asi yapiyor. Güzel bir uygulama oldu. Bunu saglayan herkese tesekkür ediyorum." dedi.

Isçi Osman Incetürkmen de uygulamayi baslatanlara, emegi geçenlere tesekkür etti.

Mobil ekip uygulamasinin çok güzel oldugunu belirten Incetürkmen, "Asimiz bize kadar geldi. Isimizden geri kalmadik. Asi olma konusunda tereddütlerim vardi, siramiz gelene kadar arastirdik, asimizi olduk. Devletimize güveniyoruz. Allah razi olsun hepsinden." diye konustu.

Kaynak: AA