Rusya'nin Baskenti Moskova'da Asi Zorunluluguna Uymayan Firmalara Ceza Kesilecek

Moskova’da hizmet sektörü ve kamu hizmetlerinin yani sira tiyatro ile sinema sektöründe faaliyet gösteren sirketler, çalisanlarin asi yaptirma zorunluluguna yönelik uygulamayi ihlal ederse faaliyetleri 3 ayligina durdurulabilecek.

Rusya’nin baskenti Moskova’da çalisanlari için yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi asi yaptirma zorunluluguna uymayan bazi firmalara ceza kesilecegi bildirildi.

Rus TASS haber ajansina göre, Moskova Kontrol Yönetim Müdürü Yevgeniy Dançikov, çalisanlara asi yapma zorunluluguna uymayan küçük isletmelere 50 bin rubleye (yaklasik 695 dolar), büyük sirketlere ise 300 bin rubleye (yaklasik 4 bin 166 dolar) kadar ceza kesilecegini belirtti.

Ihlallerin tekrarlanmasi halinde cezalarin 1 milyon rubleye kadar çikabilecegi uyarisinda bulunan Dançikov, bu ihlaller nedeniyle firmanin faaliyetlerinin 3 ayligina durdurulabilecegini de dile getirdi.

Müfettislerin kontrolleri dikkatli bir sekilde yapacagini aktaran Dançikov, denetimlerin 15 Temmuz'da baslayacagini aktardi.

Rusya Insan Sagligi ve Tüketici Haklarini Koruma Servisinden yapilan açiklamada, Moskova ve Moskova bölgesinde çalisanlarin yüzde 60'ina Kovid-19'a karsi asilanma zorunlulugu getirildigi belirtilmisti.

Açiklamada, söz konusu kararin, hizmet, ticaret, gida, konut ve kamu hizmetlerinin yani sira ulasim, egitim, saglik, sosyal güvenlik, güzellik ve spor salonlari, tiyatro ile sinema sektöründe faaliyet gösteren sirketlerin çalisanlari için geçerli olacagi kaydedilmisti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ülke genelindeki asilanmanin zorunlu olmayacagini belirtmisti.

Kaynak: AA