Organize Sanayi Bölgelerinde 'Mobil Asi' Uygulamasina Yogun Ilgi

Sanayi tesislerinde çalisan isçiler, olusturulan özel alanlarda mobil ekipler tarafindan sirayla asilandi.

Ankara'da Kovid-19 salgini ile mücadele kapsaminda, organize sanayi bölgelerindeki isletmelerde ve fabrikalarda çalisan SGK'li isçilere yönelik baslatilan mobil asi hizmetine devam edildi.

Saglik Bakani Fahrettin Koca'nin, üretimin devamliligi ve güvenligi için yerinde asi uygulamasina baslandigini açiklamasinin ardindan, mobil ekipler dün itibariyla kentte faaliyet gösteren fabrikalardaki çalisanlara yönelik çalisma baslatti.

Asi taleplerini degerlendiren Il Saglik Müdürlügü ekipleri, OSTIM Organize Sanayi Bölgesi (OSTIM OSB) ile Ankara Sanayi Odasi 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (ASO 1. OSB) yönetimleriyle yürüttügü ortak çalisma sonucunda fabrikalarda özel asi alanlari hazirlanmasini sagladi.

OSTIM OSB Bölge Müdürü Adem Arici, bölge müdürlügü binasindaki bir alani mobil asi ekipleri için hizmete sunduklarini belirterek, asiyi hizli sekilde çalisanlara ulastirmak istediklerini söyledi.

Sabah baslayan asilama çalismalarinda öglene kadar 400 çalisana ulasildigini ifade eden Arici, "Toplam 60 bin çalisanimiz var. Bunlarin büyük bir çogunlugunun asilanacagini ön görüyoruz. Tabii bu çalisma biraz uzun sürecek. Bugün sabah saatlerinde koordinasyonla ugrastigimiz için ögleden sonra biraz daha hizlanacagimizi düsünüyorum. Bütün firmalarimiza mesaj atarak bilgilendirdik. En kisa sürede asilama çalismalarini bitirmeyi ön görüyoruz. Bu kapsamda, doktorlarimiza ve hemsirelerimize öz verileri için tesekkür ediyorum." diye konustu.

Uygulama kapsaminda ilk doz asilarini yaptirmak isteyen isçilerin baska bir yere müracaat etmelerine ihtiyaç duyulmadigini aktaran Arici, "Isverenler, çalisanlarini buraya yönlendiriyorlar. Buradaki görevli arkadaslarimiz gerekli kontrolleri yapiyor. Randevuya gerek kalmadan asilama çalismalari yapiliyor." ifadelerini kullandi.

- "Çok kisa sürede asimizi olduk"

OSTIM OSB'de is makinelerinin yedek parça satis bölümünde çalisan Osman Akdag, mobil asi hizmetinden yararlanarak asisini yaptirdigi için mutlu oldugunu ifade etti.

Asi olmak için islemler sirasinda zorlanmadigini anlatan Akdag, "Sayin Cumhurbaskanimiza ve Saglik Bakanimiza bu imkani sunduklari için tesekkürlerimi sunuyorum. Insallah en kisa süre içerisinde herkes asisini olur, bu salgindan kurtuluruz. Herhangi bir randevu almadik. Is yeri sahibimiz ayarladi. Buraya geldik, çok kisa sürede asimizi olduk." dedi.

- "Herhangi bir SGK'li çalisan randevu alarak asi olur"

ASO 1. OSB Bölge Müdürü Cüneyt Çalik da mobil asi ekiplerinin OSB içerisinde yer alan beyaz esya fabrikasinda bir alanda, isletmelerde çalisan SGK'li çalisanlarin asilamasini yogun sekilde sürdürdügüne isaret ederek, isletmelerin asilama sürecinde is gücü kaybina ugramamak için benzer taleplerde bulundugunu dile getirdi.

Saglik Bakanliginin hayata geçirdigi mobil asi uygulamasinin önemine deginen Çalik, sunlari söyledi:

"Bölgemizde yaklasik 300 isletmede 40 bin civarinda çalisanimiz var. Saglikli bir alanda çalismalari için bütün isletmelerimizin yanindayiz. 40 bin çalisanimizi çok kisa sürede asilayip saglikli bir sekilde üretime ve hayatlarina devam etmelerini istiyoruz. Normalde disarida herhangi bir SGK'li çalisan randevu alarak asi olur. Bu proje ile mobil ekipler, isçileri bulunduklari yerde dogrudan asilayip günlük hayatina devam etmesini sagliyor."

Bulasik makinesi üretim fabrikasinda kalite operatörü olarak çalisan Ismail Gürkan, mobil asi hizmeti sayesinde hastaneye gitmeden is yerinde asi yaptirdigini ifade ederek, hizmetin hayata geçirilmesinden dolayi yetkililere tesekkür etti.
Kaynak: AA