Kiz Kardesim Projesi Ile Kadin Kooperatiflerine Destek

CocaCola Türkiye Kurumsal Iliskiler ve Iletisim Direktörü Nazli Berberoglu: 'Yeni is birlikleri ve projeler ile yerel kalkinmada önemli rol oynayan kadin kooperatiflerini egitim programlari ile desteklemeye devam edecegiz”.

Kiz Kardesim Projesi Ile Kadin Kooperatiflerine Destek
Ticaret Bakanligi tarafindan Adana’da gerçeklestirilen Bölgesel Kooperatifler Zirvesi’ne, Coca-Cola Türkiye Kiz Kardesim Projesi ile katildi.

Coca-Cola Türkiye'den yapilan açiklamaya göre, Ticaret Bakanligi tarafindan düzenlenen Bölgesel Kooperatifler Zirvesi, Adana’da gerçeklestirildi.

Zirvede, Coca-Cola Türkiye, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) ve Habitat Dernegi is birligiyle kadinlarin ekonomik hayata katilimini desteklemek amaciyla 2015 yilindan bu yana yürütülen Kiz Kardesim Projesi ile yer aldi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Coca-Cola Türkiye Kurumsal Iliskiler ve Iletisim Direktörü Nazli Berberoglu, sunlari kaydetti:

“Türkiye’de kadinlarin ekonomik hayata etkin bir sekilde katilimina destek vermek amaciyla hayata geçirdigimiz Kiz Kardesim Projesi’ni alti yildir kesintisiz olarak sürdürüyoruz. Projemiz, yeni is birlikleri, hibe ve yeni egitim programlari ile her geçen gün, daha çok kadinin hayatina dokunur hale geldi. Bugün de Ticaret Bakanligimizin hayata geçirdigi Bölgesel Kooperatifler Zirvesi’ne katilim sagladik. Yeni is birlikleri ve projeler ile yerel kalkinmada önemli rol oynayan kadin kooperatiflerini egitim programlari ile desteklemeye devam edecegiz.”

Kamuoyunda “Somer Sef” olarak taninan Sef Somer Sivrioglu, Kiz Kardesim Projesi kapsaminda etkinlige katilarak kendi girisimcilik hikayesini kadin girisimciler ile paylasti.

- Kiz Kardesim Projesi hakkinda

Coca-Cola Türkiye'nin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi ve Habitat Dernegi ile birlikte 2015 yilindan bu yana devam eden Kiz Kardesim Projesi, kadinlarin ekonomik hayata katilimi konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatilarak toplumsal ve ekonomik konumlarinin güçlenmesi ve ekonomik kalkinmada aktif rol almalari için desteklenmesi amaçlaniyor.

Kiz Kardesim Projesi, Türkiye’de bugüne kadar 81 ilde 100 binin üzerinde kadinin kendini gelistirerek toplum içinde daha aktif rol almasina destek oldu.
Kaynak: AA