Kirsehir'de Kent Meydanina Asi Seferberligi Için Çadir Kuruldu

Kirsehir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele kapsaminda hastane ve aile sagligi merkezlerinin ardindan kent meydanina kurulan çadirda da vatandaslara asi yapilmaya baslandi.

Randevularini alanlar, Il Saglik Müdürlügünce Cacabey Meydani'nda kurulan çadira gelerek Kovid-19 asilarini yaptirabiliyor.

Meydandaki asi çalismalarini denetleyen Il Saglik Müdürü Dr. Ali Bulut, gazetecilere yaptigi açiklamada, vatandaslarin asiya en hizli sekilde ulasmasini saglamak için her türlü gayreti gösterdiklerini söyledi.

Halkin Cacabey Meydani'ni yogun sekilde kullandigini vurgulayan Bulut, sunlari kaydetti:

"Bizim hizli bir sekilde toplumu asilamamiz lazim. Toplumun yüzde 70-80'i asilandiginda salginin hizi büyük oranda kesilmis olacak. Hastanelerimizde ve aile sagligi merkezlerimizde asilamalarimiza zaten devam ediyoruz. Vatandaslarimiz meydani yogun olarak kullandiklari için onlara daha hizli sekilde ulasmak için buraya standimizi kurduk. Bekledigimizden çok daha fazla ilgi var. Gelen vatandaslarimizin bekletmeden asilarini yapiyoruz. Vatandaslarimizin ilgisine bagli olarak meydanda hizmet vermeye devam edecegiz."

Saglik görevlisi Sevim Maral da sabah çadirda asi yapmaya basladiklarini ifade ederek, "Buradaki uygulama hastanenin yükünü de alacaktir. Yogun ilgi görüyoruz. Bir asi seferberligi söz konusu Kirsehir'de. Hastanedeki tüm uygulamalari burada çadirimizda yapiyoruz. Büyük özveri ile çalisiyoruz." diye konustu.

Vatandaslardan Cemil Uysal ise "Burada sira beklemeden asimi olacagim için mutluyum. Açik alanda, bu meydanda asi uygulamasi yapilmasi daha güzel." dedi.

Çadirda uygulanan BioNTech asilari, özel dolaplarda sifirin altinda 80 derecede saklaniyor.

Kaynak: AA