Erdem, Katilimcilik Uygulamalarini Anlatti

Demokrasi Konferansi Yerel Yönetimler Atölyesi’ne katilan Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, demokrasi kültürünü temele yaymayi hedefleyen ve Nilüfer’de katilimciligin önünü açan uygulamalari anlatti.

Erdem, Katilimcilik Uygulamalarini Anlatti
24. Dönem CHP Izmir Milletvekili Riza Tümen’in çagrisi ile baslatilan Demokrasi Konferansi çalismalari kapsaminda Demokratik Yerel Yönetimler Atölyesi’ne katilan Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, Nilüfer’de yerel demokrasiye örnek olacak çalismalari anlatti.

Online olarak düzenlenen atölyeye çok sayida belediye baskani ve kent konseyi temsilcisi katildi.

Toplantida konusan Baskan Turgay Erdem, Mahalle Komiteleri basta olmak Nilüfer Belediyesi’nin katilimcilik ve sosyal projeleri hakkinda bilgi verdi.

“Bizim Nilüfer’de yönetim anlayisimizin temelini katilimcilik olusturur” diyerek sözlerine baslayan Baskan Erdem, “Biz sehrin gelecegini belirleyen karar süreçlerine, kent dinamiklerinin ve halkin katilimini saglayarak, ortak akilla hareket etmeyi ilke edindik. Bugün Nilüfer’in mahallelerinde yapilacak hizmetlere 2009 yilindan bu yana, kurdugumuz Mahalle Komiteleri, yani o mahallenin halki karar veriyor. Bir bölge ile ilgili alacagimiz her kararda Mahalle Komitesi ile birlikte karar aliyoruz. Nilüfer’in 64 mahallesinde vatandaslar Mahalle Komitesi üyelerini de sandiga giderek kendileri belirliyor. 5 yil boyunca yapilacak hizmetleri planladigimiz stratejik plân süreçlerinde “birlikte yönetim” anlayisimiz geregi tüm paydaslarimizla ortak bir çalisma yürütüyoruz” dedi.

Demokrasinin toplumun bütün kesimlerini ilgilendirdigini sözlerine ekleyen Baskan Erdem, Türkiye’ye örnek olabilecek Mahalle Komiteleri modelinin yayginlasmasiyla demokrasinin yerelden baslayarak yeserecegini ifade etti.

Kaynak: İHA