Diyanet Isleri Baskani Erbas, Bulgaristan Basmüftülügü'nü Ziyaret Etti

Bulgaristan Müslümanlari Basmüftüsü Dr. Mustafa Haci Alis’i ziyaret eden Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, “Diyanet Isleri Baskanligi olarak sizlerin her zaman yaninizdayiz. Hem egitim hem din hizmetleri noktasinda imkanlarimizi sizlerle birlikte degerlendirmeye gayret edecegiz” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Bulgaristan programi kapsaminda Bulgaristan’in baskenti Sofya’da bulunan Bulgaristan Cumhuriyeti Müslümanlari Basmüftülügü’nü ziyaret etti. Bulgaristan Müslümanlari Basmüftüsü Dr. Mustafa Haci Alis ve Yüksek Islam Surasi Baskani Vedat Ahmet ile görüsen Erbas, Bulgaristan’da olmaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi. Erbas, yakin zamanda yeniden Bulgaristan Cumhuriyeti Müslümanlari Basmüftülügü’ne seçilen Alis’e hayirli olsun dileklerini iletti.

“Her zaman yaninizdayiz”

Erbas, Bulgaristan’daki Müslümanlarin kendi içlerinden din hizmeti ve din egitimi gibi çalismalari yapacak insanlari yetistirmelerinin önemli oldugunu ifade ederek, “Diyanet Isleri Baskanligi olarak sizlerin her zaman yaninizdayiz. Hem egitim hem din hizmetleri noktasinda imkanlarimizi sizlerle birlikte degerlendirmeye gayret edecegiz” ifadelerini kullandi.

“Yalniz olmadigimizi hissediyoruz”

Bulgaristan Müslümanlari Basmüftüsü Dr. Mustafa Haci Alis ise ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, “Ziyaretiniz buradaki Müslümanlari motive ediyor. Biz yalniz olmadigimizi hissediyoruz” dedi.

Erbas, ayrica Filibe’de tarihi Imaret Camii ile Muradiye Camii’ni de ziyaret etti. Ardindan Filibe Bölge Müftülügü’ne geçen Erbas, Bölge Müftüsü Taner Veli ile görüstü.
Kaynak: İHA