Çankiri Valisi Ayaz, Kovid-19 Asisi Konusunda Bilimsellikten Uzak Hiçbir Iddiaya Itibar Edilmemesini Istedi Açiklamasi

'100 binin üzerinde asi uygulamasi yaptik ve su ana kadar tek bir vatandasimiz bile herhangi bir olumsuzluk görmedi. Onun için sirasi gelen tüm vatandaslarimizin ivedi olarak asi olmasini istiyoruz'

Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisiyla ilgili bilimsel verilerden uzak hiçbir iddiaya itibar edilmemesi gerektigini söyledi.

Vali Ayaz, gazetecilere yaptigi açiklamada, asilamada farkli bir seviyeye geçildigini belirtti.

Çankiri'da asilama oraninin iyi bir seviyede olduguna isaret eden Ayaz, "100 binin üzerinde asi uygulamasi yaptik ve su ana kadar tek bir vatandasimiz bile herhangi bir olumsuzluk görmedi. Onun için sirasi gelen tüm vatandaslarimizin ivedi olarak asi olmasini istiyoruz." dedi.

Salgina karsi eldeki en güçlü silahin asi oldugunun altini çizen Ayaz, "Yelpaze çok genisledi. Önümüzdeki günlerde daha da genisleyecek. Vatandaslarimiz lütfen sosyal medya platformlarinda paylasilan temelsiz, yersiz, bilimsel verilerden uzak hiçbir iddiaya itibar etmesin. Asi karsitligi olmasini istemiyoruz. Tüm dünyada uygulanan asilar ülkemizde de uygulanmakta. Güvenlikleri defalarca farkli kuruluslar tarafindan teyit edildi. Onun için sirasi gelen vatandaslarimiz lütfen ivedi olarak asilarini olsun." ifadesini kullandi.

Ayaz, kentte her gün ortalama ayni vaka sayisinin çiktigini dile getirerek vatandaslarin Kurban Bayrami'ni daha rahat yasamasini istediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA