A Milli Kadin Basketbol Takimi, 2021 Avrupa Sampiyonasi'nda Parkeye Çikiyor

A Milli Kadin Basketbol Takimi, FIBA 2021 Avrupa Kadinlar Basketbol Sampiyonasi C Grubu ilk maçinda TSI 19.00’da Slovenya ile karsi karsiya gelecek.

A Milli Kadin Basketbol Takimi, 2021 Avrupa Sampiyonasi'nda Parkeye Çikiyor
Ispanya ile Fransa’nin 17-27 Haziran tarihleri arasinda ortaklasa düzenleyecegi FIBA 2021 Kadinlar Avrupa Sampiyonasi yarin basliyor. A Milli Kadin Basketbol Takimi, Bosna Hersek, Slovenya ve Belçika ile C Grubu’nda yer aliyor. Milliler ilk karsilasmasina yarin TSI 19.00’da Slovenya karsisina çikacak.

FIBA 2021 Kadinlar Avrupa Sampiyonasi’nda dört grupta yer alan 16 takim arasindan, grup asamasini ilk sirada tamamlayan dört takim direkt olarak çeyrek finale yükselirken, gruplarini ikinci ve üçüncü sirada tamamlayan takimlar ise çapraz eslesme ile belirlenecek maçlarda çeyrek finale çikmak için karsilasacak.

38. kez düzenleniyor

Bu yil Ispanya ve Fransa’nin ev sahipliginde gerçeklestirilecek FIBA Kadinlar Avrupa Sampiyonasi günümüze kadar toplam 37 kez organize edildi. Türkiye’nin de 2005 yilinda ev sahipligi yaptigi sampiyona, ilk kez 1938 yilinda Italya’nin baskenti Roma’da düzenlendi.

1991 yilina dek düzenlenen sampiyonalarda eski Sovyetler Birligi, bu süreçte 21 kez altin madalyaya ulasip, bir kez de gümüs madalya kazandi. 2017 yilinda Çekya’da ve 2019 yilinda da Sirbistan ve Letonya’nin ev sahipliginde düzenlenen sampiyonalari ilk sirada tamamlayan Ispanya, sampiyonaya son sampiyon unvani ile katiliyor. Avrupa Sampiyonasi’nda Sovyetler Birligi’nin yani sira Ispanya’nin 4, Rusya’nin 3, Fransa’nin 2, Bulgaristan, Polonya, Italya, Litvanya, Çekya, Sirbistan ve Ukrayna’nin da 1’er sampiyonlugu bulunuyor.

Millerin sampiyona karnesi

Ay-yildizlilar, 2011 yilinda Polonya’da düzenlenen organizasyonda finale yükselirken, Rusya’ya 59-42’lik skorla maglup olarak turnuvayi gümüs madalyayla tamamladi. Milliler, bu turnuvanin ardindan 2013 yilinda Fransa’da düzenlenen FIBA Kadinlar Avrupa Sampiyonasi’nda ise üçüncü oldu. Milli Takim, Sirbistan karsilasmasini 92-71’lik skorla kazanarak bronz madalya kazandi.

A Milli Kadin Basketbol Takimi’nin maç programi su söyle:

Yarin

19.00 TÜRKIYE - Slovenya

18 Haziran Cuma

13.00 TÜRKIYE - Bosna Hersek

20 Haziran Pazar

16.00 TÜRKIYE - Belçika

FIBA 2021 Kadinlar Avrupa Sampiyonasi gruplari ise su sekilde:

A Grubu: Isveç, Belarus, Ispanya, Slovakya

B Grubu: Karadag, Sirbistan, Italya, Yunanistan

C Grubu: TÜRKIYE, Bosna Hersek, Slovenya, Belçika

D Grubu: Fransa, Rusya, Çekya, Hirvatistan
Kaynak: İHA