Suudi Arabistan Hac Ve Umre Bakanligi Açiklamasi' Bütün Uyruklar Esit, Uyruga Göre Öncelik Verilmeyecek'

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Hac için yapilacak basvuru kayitlarinda bütün uyruklarin esit oldugunu ve uyruga göre öncelik verilmeyecegini duyuruldu.

Suudi Arabistan Hac Ve Umre Bakanligi Açiklamasi' Bütün Uyruklar Esit, Uyruga Göre Öncelik Verilmeyecek'
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanligi yeni tip korona virüse (Covid-19) karsi uyguladigi tedbirlere kapsaminda, bu yil Hac izninin Covid-19 salgini nedeniyle ülkede yasayan yalnizca 60 bin kisiye verecegini açiklamisti. Alinan karlar kapsaminda, hem Suudi Arabistan vatandaslari hem de Suudi Arabistan’da ikamet eden yabancilar Hac ibadetini gerçeklestirmek için basvuru yapabilecekler. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakan Yardimcisi Abdulfattah Mashat’in yaptigi açiklamada, “Hac ibadetini yerine getirmek isteyenlerin basvurulari degerlendirilirken uyruklara önem verilmeyecek. Tüm ülke vatandaslari kayit sitesi üzerinde basvuru yapabilir “ ifadelerini kullandi.

Bu yilki Hac sartlari, 18-65 yas araliginda ve asi yaptirmis olmasi, son 5 senede Hac ibadeti gerçeklestirmemis olmasi olarak açiklanirken, kadin haci adaylari yanlarinda erkek vasisi (mahrem) olmadan, Hac ibadetlerini gerçeklestirebilecek. Bakanlik Hac adaylarin internet üzerine kayit yapmalari için 2 tarih araligi yayinlandi. Ilk kayit dönemi 13-23 Haziran tarihleri arasinda, 25 Haziran’da ikinci kayit asamasi baslayacak.

-IHA-
Kaynak: İHA