MÜSIAD, KEI Ülke Temsilcilerinin Katilimiyla 'Diplomasi Ve Gurme Bulusmasi' Düzenliyor

22 Haziran'da Gebze'de düzenlenecek etkinlik, Türkiye ile KEI ülkeleri arasindaki iliskilerin iyilestirilmesi, uluslararasi ticaret diplomasisi faaliyetlerinin artirilmasi, sehirlerin markalasmasi ve gastronomi turizminin tesvik edilmesi gibi hedefler tasiyor.

Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD), Karadeniz Ekonomik Isbirligi Örgütü (KEI) ülkelerinden temsilcilerin katilimiyla 22 Haziran'da "Diplomasi ve Gurme Bulusmasi" gerçeklestirecek.

MÜSIAD'dan yapilan açiklamaya göre, Gebze'de düzenlenecek etkinlik sayesinde Türkiye ile KEI ülkeleri arasindaki iliskilerin iyilestirilmesi, uluslararasi ticaret diplomasisi faaliyetlerinin artirilmasi, sehirlerin markalasmasi ve gastronomi turizminin tesvik edilmesi hedefleniyor.

KEI üyesi 11 ülkenin Istanbul baskonsoloslari ve ticaret ataselerinin de yer alacagi etkinlikte, Disisleri Bakan Yardimcisi Faruk Kaymakçi ve MÜSIAD Genel Baskani Abdurahman Kaan degerlendirmelerde bulunacak.

Toplantida ticaret ataselerinin temsil ettikleri ülkeler, is ve yatirim firsatlari, avantajli sektörler, ticareti gelistirme yollari, ihracat ve ithalat ürünleri, ticari sorunlara çözümler, vize ve seyahat prosedürleri gibi konularda sunumlar gerçeklestirecek.

Etkinlik kapsaminda baskonsoloslar ile is dünyasi temsilcileri bir araya gelerek networking toplantilari gerçeklestirecek. Bu önemli toplantilarin ana temasi, ticaret hacimlerinin artmasi ve ticari faaliyetlerin yürütülmesi sirasinda ortaya çikan sorunlar ve bu sorunlarin çözümüne yönelik öneriler üzerinde durulmasi olarak belirlendi.

- Bilisim Vadisi ve TOGG ziyaret edilecek

Açiklamada programa iliskin degerlendirmeleri yer alan MÜSIAD Diplomatik Iliskiler Komite Baskani Zeki Güvercin, katilimcilarin Türkiye Bilisim Vadisi ve Türkiye'nin Otomobili Girisim Grubu'nu (TOGG) da ziyaret edeceklerini ve temaslarda bulunacagini bildirdi.

Türkiye Bilisim Vadisi'ndeki yüksek teknoloji firmalarin yetkilileri ile görüsmeler gerçeklestireceklerini kaydeden Güvercin, TOGG hakkinda bilgi alinacagini aktardi.

Güvercin, "Daha sonra Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren fabrikalara ziyaretler yapilacak. Günün sonunda ise katilimcilara verilecek özel bir aksam yemegi ile toplanti sona erecek. Özel egitimli Türk asçilar, Türk mutfak sanatlari ve turizmine yönelik sunumlar gerçeklestirecek." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA