Günes Ve Suya Dayanikli Halilar Antalya'da Görücüye Çikti

Antalya’da Koza Hali tarafindan düzenlenen 2021 yili hali çesitlerinin yer aldigi lansman büyük ilgi gördü. Türkiye’nin dört bir yanindan hali bayilerinin katildigi lansmanin sunuculugunu ise Defne Samyeli gerçeklestirdi.

Günes Ve Suya Dayanikli Halilar Antalya'da Görücüye Çikti
1960’lardan bu yana üretime devam eden, 2000’li yillardan beri de ihracat yapan Koza Hali, Antalya’da dün Türkiye’nin dört bir yanindan gelen bayilerine yönelik ‘Koza’nin Liderleri 2021’ adli lansman düzenledi.

Koza Hali Yönetim Kurulu Baskani Seddar Cingisiz, Koza Hali Genel Müdürü H.ibrahim Cingisiz ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cem Bilmez’in de katildigi lansmanin sunuculugunu ünlü sunucu Defne Samyeli gerçeklestirdi. Açilis konusmalariyla baslayan lansmanda, bayilere Koza Hali’nin tarihçesinin anlatildigi video gösterim yapildi. Lansmanda ayrica bayilere yönelik cep telefonu uygulamasi üzerinden online olarak gerçeklestirilen bilgi yarismasi düzenlendi.

Keyifli geçen yarisma sonucunda ilk üçe giren bayilere çesitli ödüller verildi.

Lansman sonrasi ise 2021 yilinin birbirinden güzel hali çesitlerinin yer aldigi sergi alani, bayilerin ve katilimcilarin begenisine sunuldu.

“Pandemiden olumsuz etkilenen bayilerimizle bir araya gelmek istedik”

Markanin serüveni hakkinda bilgi veren Koza Hali Genel Müdürü H. Ibrahim Cingisiz, firmanin ihracaat agirlikli oldugunu ancak son 3-4 yildir bayilik sistemleri açarak bin 100 noktaya ulasarak iç piyasada güçlü bir firmaya dönüstüklerini söyledi.

Bu basariyi taçlandirmak için lansman düzenlediklerini aktaran Cingisiz, “Pandemi sürecinden olumsuz etkilenen ülkenin ekonomik sartlari ve bayilerimize destek olmasi için burada bir araya gelmek istedik. Organizasyona 550 kisi katildi.

Türkiye’nin dört bir yanindan bütün bayilerimiz geldi. 22 tane hali hazirda yürüyen koleksiyonumuz var. Bunun haricinde 6 tane yeni koleksiyon yaptik, onlari da önümüzdeki dönemde üretime koyacagiz. Genel ilgiden memnunuz” dedi.



Geri dönüstürülebilen pamuk ve polyesterden ürünler

Yeni koleksiyonlar hakkinda bilgiler veren Cingisiz, “Geçen yildan baslayan geri dönüsüm ürünlere biraz agirlik veriyoruz. Geri dönüstürülebilen pamuk ve polyesterlerden ürünler yaptik. Dünyamizi biraz korumaya yönelik ürünler. Günese ve suya dayanikli ürünlerimiz var. Ülkemizde bu yil onlari da begeniye sunduk. Gelen taleplerden memnunuz” diye konustu.



“Hedefimiz bin 500 nokta”

Cingisiz, 30 ülkeye ihracat yaptiklarini, iç piyasada da ciddi organizasyonlar düzenlediklerini belirterek, “Beklentimiz yüksek. Markamizi yükseklere çikarmak için iç piyasada ciddi bir organizasyonumuz var. 9 bölgede çalisiyoruz, 7 bölge bayiligimiz var ve bunlara bagli 1100 noktaya ulastik. Bu yil bunu 1500’e kadar çikarmayi hedefliyoruz” ifadelerini kullandi.

“Aile olmak için çaba gösteriyoruz”

Koza Hali Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Can Bilmez de, pandemi döneminin vermis oldugu tüketici aliskanliklarinin degismesini firsat bilerek bu süreçten sonra insanlara tüketmeye yönelik hamleler yaparak, markalasma yönünde önemli adimlar atan bir vizyon üstlendiklerini söyledi.

Koza Hali’nin büyüdügüne isaret eden Bilmez, “Bu çerçevede bayilerimiz ve onlarin alt perakende bayileriyle bütün aile olmak için çaba göstermekteyiz. 5 yil öncesine kadar agirlik ihracat çalisan bir firmaydik. Son 5 yildan bu yana ise yatirimlarini iç piyasaya yapan, bu anlamda da üretiminin yüzde 25’lik iç piyasaya ayiran degerli bir marka. Ilerleyen süreçte yapilanma itibariyle yatirimlarina ara vermeyecegiz. Hem iç pazarda, hem ihracatta ülkemize güçlü, degerli bir marka olmasiyla alakali bir tavir sergilemekteyiz” diye konustu.



Defne Samyeli: “Motive oldum”

Lansmanin sunuculugunun yapan Defne Samyeli ise, organizasyonu çok begendigini ve daha önce tanimadigi bir markayi yakindan tanima firsati buldugunu dile getirdi. Samyeli, “Gaziantep’te kurulmus bir aile sirketi. Ihracatta çok önemli basarilar elde etmis. Bana çok ilham verdi. Yeni insanlar tanidim. Çok mutlu ve motive oldum. Bizim iyi is yapanlara ve güzel haberlere çok ihtiyacimiz var. Çünkü içinde bulundugumuz pandemi sürecinde özellikle ekonomik olarak moralimiz çok bozuldu. Böyle organizasyonlarin yapilmasi, bayilerin bir araya gelmesi, üretimde, is adamlarimiz ve onlarin dört nesil ailelerinin çalisiyor olmasi, gerçekten mutlu etti” ifadesini kullandi.

Halilari çok begendigini de sözlerine ekleyen Samyeli, “Özel üretilenleri seven birisiyim. Günesten rengi solmayan, islanmayan ürünler var. Onlarla çok ilgilendim” diye konustu.

Kaynak: İHA