Gümrük Muhafaza Ekiplerinden Sirnak Ve Istanbul'da Uyusturucu Operasyonu

Habur ve Erenköy gümrük sahalarinda düzenlenen operasyonlarda 304 kilogram uyusturucu madde ele geçirildi.

Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza ekipleri, Habur Gümrük Kapisi ve Istanbul'da gerçeklestirdigi operasyonda 304 kilogram uyusturucu madde ele geçirdi.

Ekipler uyusturucu kaçakçiligi ile mücadele faaliyetleri kapsaminda Habur sinir kapisinda riskli görülen bir tiri x-ray cihazina soktu.

Tirin içinde bulunan çelik para kasasinin içinde süpheli yogunluk tespit edilmesi ve narkotik dedektör köpeklerinin tepki vermesi üzerine levhayla açilan çelik kasanin içinde bulunan gizli bölmelerde 104 kilogram afyon sakizi cinsi uyusturucu madde ele geçirildi.

Sorusturmayi derinlestiren ekipler, Istanbul Erenköy Gümrük sahasinda da benzer yöntemlerle Türkiye'ye getirilen 2 çelik kasanin daha bulundugunu belirledi.

Elde edilen bilgilerin Istanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügü ile paylasilmasinin ardindan çelik kasalarin bulundugu noktaya operasyon düzenlendi.

Dedektör köpek ve x-ray cihazi kontrolünün ardindan açilan çelik kasalarin içine gizlenmis 200 kilogram afyon sakizi cinsi uyusturucu maddeye el konuldu.

Yakalanan 200 kilo uyusturucu madde Erenköy Gümrük Müdürlügü'nde sergilendi.

Ele geçirilen toplamdaki 304 kilogram uyusturucu maddenin Avrupa'ya gönderilmek istendigi bildirildi.
Kaynak: AA