(Özel) 'Masada Kalirsin, Sesin Kisilir' Denilen Hastalar Van'da Sifa Buldu

Türkiye’nin en önemli merkezlerindeki doktorlarin ‘masada kalirsin, sesin kisilir, felç kalirsin’ dedigi glumus tümörü hastalari, Lokman Hekim Van Hastanesinde yapilan basarili ameliyatla sagligina kavustu.

(Özel) 'Masada Kalirsin, Sesin Kisilir' Denilen Hastalar Van'da Sifa Buldu
Adana ve Antalya’da glumus tümörü hastalar Lokman Hekim Van Hastanesinde yapilan basarili ameliyatla sagliklarina kavustu. Konuyla ilgili açiklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Halil Basel, glumus tümörünün ender görülen bir tümör olmasina ragmen bölgede çok sik görüldügünü söyledi.

30 yillik meslek hayatinin ilk 15 yilinda glumus tümörünü hiç görmedigini aktaran Basel, bu tümörü Van’a ilk geldigi dönemde görmeye basladigini söyledi.

Türkiye’nin her yerinden hastalarin geldigini vurgulayan Basel, “Su anda klinigimizde Gaziantep’ten, Bolu’dan, Adana’dan, Yozgat’tan hastamiz var. Türkiye’nin her yerinden zaman zaman hastalarimiz var. Su anda Türkiye’de bu ameliyati bizim kadar yogun yapan hiçbir bir merkez yok. Bu hastalarimiz Türkiye’nin en büyük hastanelerine gidip, ameliyat olamaz diye evlerine gönderilen hastalar. Su anda da klinigimdeki hastalar Antalya’dan, Istanbul’dan, Ankara’dan birçok hekimle görüserek geldi. Bu hastalarimiza ‘masada kalirsin, felç olursun, sesin çikmayacak’ gibi bir sürü komplikasyonlar anlatilmis. Tabi hastaya bunlar anlatilinca, hasta ameliyattan korkuyor ama tümör düzelmiyor ve gittikçe büyüyor. Bu hastamizin yaklasik 6 santimlik tümörünü zor bir sekilde çikardik ama Allah’a sükür hiçbir komplikasyon gelismedi. Yine Adana’dan gelen Özge Elibol hastamizi bize gelen kadar çok korkutmuslar. Bizimle irtibata geçti, hatta daha önce bizde ameliyat olan hastalarla irtibata geçti. Bizde kendisine gereken güveni verdik. Ameliyat oldu. Hastamizin en büyük çekincesi sesinin gitmesiydi. Biz elimizden geldigi kadar sesini koruduk. Çok sükür hastamizin durumu iyi en kisa zamanda taburcu olacak” dedi.



“Bütün tümörleri çikaracak imkanlarimiz var”

Van’a gelen hastalarin en büyük çekincelerinin Van’i bilmiyor olmalari oldugunun altini çizen Dr. Basel, “Ciddi hastaliklarin tedavisi için hastalar Istanbul, Izmir, Ankara, Antalya ve Bursa gibi büyüksehirlere gider. Ama Allah’a sükür biz onu kirdik. Herkesin bir sekilde Van ile baglantisi var. Boyundaki bütün glumus tümörlerini çikaracak imkanlarimiz var” ifadelerini kullandi.

“Hekimlerimizin basarisi dünya ortalamasinin üstündedir”

Yaklasik 20 yil önce Van’in saglikta iyi olmadigini belirten Basel, “Yaklasik 20 yil önce Van’a geldim. O zamanlarda saglikta Van çok iyi durumda degildi. Yogun bakim sartlari çok kötüydü ve modern anlamda hastane yoktu. Su anda Van, bu konuda pik yapti. Bizim Van Egitim ve Arastirma Hastanemiz, Türkiye’nin sayili hastanelerinden biri. Üniversite hastanemiz yine öyle. Egitim aldigimiz dönemde bize hayal gelen ameliyatlar, su anda çok rahat bir sekilde her yerde yapiliyor. Saglik alaninda Türkiye kesinlikle son 20 yilda çag atladi. Hekim kalitemiz çok iyi. Dünyayla en iyi rekabet edebilecegimiz alan, saglik diye düsünüyorum. Su anda dünyada yapilip da Türkiye’de yapilamayan yok. Hatta bizim hekimlerimizin basarisi, dünya ortalamalarinin çok çok üstündedir” diye konustu.

Sahdamarinda 6 santimlik tümör oldugunu anlatan Ercan Fidan isimli hasta ise “Antalya basta olmak üzere birkaç yere basvurdum. Masada kalabilirsin, felç olabilirsin dediler. Internetten arastirdik ve Halil Hocamla konustuk. Güven verdi. Ben de ameliyat oldum. Su an çok iyiyim. Allah kendisinden razi olsun” dedi.

Ercan Fidan’in ablasi Nurhan Fidan da; Ankara, Istanbul ve Antalya gibi birçok merkezdeki hastanelere gittiklerini aktararak, “Felç riski oldugu için sicak bakmadik. Sonra internetten Halil Hocaya ulastik. Aslinda ben önyargiliydim. Van’da böyle bir seyin olacagini tahmin etmedim. Kardesim ‘deneyelim’ dedi.

Aradik hocayi bize sicak davrandi ve geldik. Van’da böyle bir yerin olmasi çok iyi. Bunlarin Türkiye’nin her tarafinda olmasini isteriz” diye konustu.

Adana’dan gelen Özge Elibol isimli hasta da, yaklasik 10 gün önce boynunda glumus tümörü oldugunu ögrendigini belirterek, “Ailemle arastirma içerisine girdik. Baya genis çapli bir arastirma yaptik ama kisa sürede Halil Hocama ulastik. Onun öncesinde de birçok hastane gezdik, birçok doktora sonuçlarimi attik. Açikçasi bana güven verici bir cevap vermediler. Sürekli ‘felç kalirsin, sesini kaybedersin, konusma güçlügü çekersin’ diye birçok söylemde bulundular. Bu da beni ve ailemi tedirgin etmeye basladi.

Daha sonra Halil Hocamin bir hastasina ulastik. O da bana Halil Hocanin bu iste çok iyi oldugunu söyledi.

Bu sekilde onunla konusunca içim rahatladi ve bende sonuçlarimi gönderdim. Halil Hoca da bana çok kisa sürede geri dönüs yapti. Sonuçlarima baktiktan sonra ameliyat olmami söyledi.

Her konuda yardimci oldu. Ameliyat oldum ve kendimi çok iyi hissediyorum. Sesim bile kisilmadi. Gayet iyi konusuyorum. Bende de ilk basta Van denildiginde bir tedirginlik olustu. Ama su an tedirginlik kalmadi. Insanlar güvenerek gelebilirler” dedi.

Kaynak: İHA