Mezitli Belediyesinin 'Benim Dünyam' Adli Kisa Filmi Ingiltere'de Yarisiyor

Mezitli Belediyesince hazirlanan ve otizmli gençlerin ve ailelerinin yasamlarinin konu edildigi, ‘Benim Dünyam’ adli kisa film, Ingiltere’nin saygin yarismalarindan ‘First-Time Filmmaker Online Sessions’ film festivalinde yarisiyor. Elemeleri tam puanla geçen ‘Benim Dünyam’, 21 Haziran tarihinde yapilacak degerlendirme ile sampiyonluk için yarisan filmler arasinda yer alacak.

Mezitli Belediyesinin 'Benim Dünyam' Adli Kisa Filmi Ingiltere'de Yarisiyor
Özel gereksinimli bireylerin ve ailelerinin seslerinin daha fazla duyulabilmesi adina farkli çalismalar yaptiklari bilgisini veren Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan, otizmli bireylerin ve ailelerinin seslerini duyurabilmek için kisa bir film hazirladiklarini ifade etti.

“Otizmlilerin sesi duyulsun diye festivallere katiliyoruz”

İçel’de 6 yil önce down sendromlulara dikkat çekmek amaciyla ‘Down Kafe’yi hizmete sunduklarini ve Türkiye’de birçok belediyenin Mezitli’deki bu projeyi örnek olarak aldiklarina dikkat çeken Baskan Tarhan, otizmle ilgili farkindalik olusturmak için bir dizi çalisma ve projeyi hayata geçirmek üzere yola çiktiklarini belirterek, “Bu konuda toplumsal duyarliliga dikkat çekmek için çalismalara basladik. Bu çalismanin ilki, yapimciligini üstlendigimiz ‘Benim Dünyam’ isimli kisa film. Yarinlarda Türkiye’nin degisik noktalarinda, uluslararasi platformlarda da bu filmin tanitimi için elimizden gelen her türlü çabayi, destegi gösterecegiz” dedi.

“İçel’de 2 bin 500 otizmli birey var”

Filmin yakaladigi basaridan dolayi mutlu olduklarini vurgulayarak yeni projeler için kollari sivadiklarini belirten Tarhan, “Ayrica otizmli çocuklarimiz için bir park ve yasam alani yapacagiz. Içerisinde çocuklarimizin spor ve egitim çalismalari yapacaklari bir mekan olmasini istiyoruz. İçel’de yaklasik 2 bin 500 otizmli oldugu söyleniyor ki, bu az bir rakam degil. Otizme iliskin önerilerde bulunmak haddim degil ama bazi tespitlerde bulunmak istiyorum. Otizmin farkinda olmamiz için otizmli bir yakinimizin olmasi gerekmiyor. Toplumsal bilinçlenmede otizmli bireylere karsi anlayisli olmamiz ve onlari ayirmadan yanlarinda durmamiz çok önemli. Otizm, toplumun her kesimini ilgilendiriyor, çünkü otizmliler toplumun en özel üyeleri. Otizm onlarin seçimi degil. Onlarin bir tek gereksinimleri var; o da bizim onlari kabullenmemiz” diye konustu.

‘Benim Dünyam’ adli kisa film, Jülide Güzel’in özel gereksinimli oglu Mert ile birlikte verdigi mücadeleye anlatiyor.
Kaynak: İHA