Kurtulmus, 104 Amiral Üzerinden CHP'ye Yüklendi

Tekirdag’da çesitli ziyaretlerde ve toplantilara katilan AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, “104 emekli general için ne diyor CHP’liler, ’Emekli generaller darbe mi yapar?’ Onu külahimiza anlatin. Bu memleket çok darbe görmüstür. Kimlerin darbenin tesvikçisi, kimlerin darbenin habercisi, kimlerin darbenin hazirlayicisi oldugunu çok iyi biliriz” dedi.

Kurtulmus, 104 Amiral Üzerinden CHP'ye Yüklendi
AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesinde AK Parti Tekirdag Il Baskanliginin Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisi’na katildi.

Kurtulmus, burada partililere seslenerek, "Silahlari nereden aliyorlar. Nereden aldiklarini biliyorsunuz. Siyasi destekleri nereden aliyorlar. Biliyorsunuz. Birçok bati ülkesinin baskentlerinde bu örgütlerin maalesef temsilcilikleri var, ofisleri var. Hatta lojistik desteler aliyorlar. Her seyler aliyorlar. Daha dün gördünüz, dün gece geç saatlerde bir önceki gece maalesef Afrin’de sivil bir hastaneyi vurarak, 14 sivilin vefat etmesine neden oldular. Dünyanin gözü önünde evet birileri kinayacaktir bu geçecektir. Ama bu terör örgütleriyle can pahasina mücadele eden Türkiye’dir. Sonuna kadar bu mücadeleye devam edecegiz. Son terörist kalmayincaya kadar degil, ondan daha ileride bir sey söylüyorum. Terörün arkasindaki bütün sartlar ortadan kaldirilincaya kadar, Türkiye terörle mücadeleye devam edecek ve bu mücadeleyi milletimiz kazanacak, siz kazanacaksiniz. 27 Nisan muhtirasinda eski dönemlerde olsa, ’siyasete muhtira denildi’ diye siyasetçiler pilisini pirtisini toplar çeker giderdi. Muhtira vermeye kalkanlara ’hop siz kimsiniz isinize bakin’ diyen milletimiz yetkiyi bize verdi. Biz isimize bakiyoruz ve millete hizmete devam ediyoruz. En son 103’tü de sonra nasil 104 oldu anlamadim. 104 emekli general için ne diyor CHP’liler, ’Emekli generaller darbe mi yapar?’ Onu külahimiza anlatin. Bu memleket çok darbe görmüstür. Kimlerin darbenin tesvikçisi, kimlerin darbenin habercisi, kimlerin darbenin hazirlayicisi oldugunu çok iyi biliriz. 27 Mayis darbesinden önce hangi sivil unsurlarin harekete geçirildigini, 12 Eylül öncesinde, 28 Subat öncesinde hangi sivil odaklarin bir sekilde hareketlendirilecegini çok iyi biliriz. Ayni seyi 104 general üzerinden yapmaya çalistilar. Artik karsinizda eski siyaset yok. Türkiye’nin yeniden büyük güçlü bir Türkiye olmasinin yolunun güçlü bir demokrasiden geçtigine inanan bir AK Parti kadrosu var. Millet ile bütünlesmis olan bir siyaset var. Bu 104 general meselesinde de dik durduk. Birinci özelligimiz demokratliktir, demokrat olmayan AK Parti’yi anlayamaz. Demokrat olmayan aslinda AK Partili de olamaz. Bu anlamda AK Partinin en büyük gücü demokrasiye olan kayitsiz sartsiz, bagliligidir. Biliriz ki demokrasi meydaninin merkezi seçim günüdür. Sandik samimiyetin iradesidir, sandikta milletin namusudur. Dolayisiyla milletin iradesine namusuna saygi duyariz" dedi.

Kaynak: İHA