Kendisine Siddet Uyguladigi Gerekçesiyle Esini Öldüren Kadina 15 Yil Hapis Cezasi Verildi

Beylikdüzü'nde kendisine siddet uyguladigi iddia edilen esini silahla öldürdügü gerekçesiyle yargilanan Binnaz Kiris, "haksiz tahrik altinda esini kasten öldürmek" suçundan 15 yil hapis cezasina çarptirildi.

Bakirköy 13. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya tutuklu sanik Binnaz Kiris ile taraflarin avukatlari katildi.

Cumhuriyet savcisi, bir önceki celse açikladigi, sanik Binnaz Kiris hakkindaki "haksiz tahrik altinda esini kasten öldürme" suçundan 18 yildan 24 yila kadar hapis cezasi istemli mütalaasini tekrarladi.

Mütalaaya karsi beyanda bulunan sanik Kiris, evlilik hayati boyunca dayaga ve siddete maruz kaldigini ifade ederek, "Çocuklarimin gözünün önünde sürekli bana siddet uyguladi. Eziyet etti. Beni ailemle, çocuklarimla tehdit etti. Defalarca beni aldatti, ses çikardigimda da dayak yiyen yine ben oldum. Keske bunlar hiç yasanmasaydi pismanim. Ben onu asla öldürmek istemedim, bir anlik oldu. Oglum beni elinden zor aldi. Bizim çok kavgalarimiz oldu ama o gece ilk defa elinde silah vardi. O gece evde bir katliam yasanacakti biliyorum. Olaydan dolayi çok pismanim." dedi.

Mahkeme heyeti, sanik Binnaz Kiris'in "esini kasten öldürmek" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirarak, sanigin eylemini maktulden kaynaklanan "haksiz tahrik" altinda isledigine kanaat getirerek, cezasini 18 yila indirdi.

Sanigin durusmalardaki iyi halini göz önüne alan mahkeme, sanigin cezasini 15 yila indirerek, tutukluluk halinin devamina karar verdi.

Üye hakim karara muhalefet serhi koydu.

Serhte, "Eldeki dosyada olayin disaridan bir görgü tanigi bulunmadigina göre, dosya içine alinan net ve kesin raporlarin ayrintili degerlendirilmesi zorunludur. Bu durumda atisin bitisik atis oldugu sabit olduguna göre, alinan swap izlerinin sonuçlari her bir kisi için ayri ayri dosyaya alindigina göre, özellikle bu raporlar da gözetilerek maktul yönünden yeniden ayrintisi alinmamis doku, tirnak, kil vesair incelemesi yapilarak hükümden önce baskaca degerlendirmeden sonra sonuca gidilmesi kanaatinde oldugumdan hükme istirak edemiyorum." denildi.

- Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, 29 Aralik 2019'da sanik Binnaz Kiris'in esi Ferhat Kiris'i öldürdügü yönünde polise ihbarda bulunuldugu belirtilmisti.

Iddianamede, sanigin esi olan maktulü silahla basindan bir el ates etmek suretiyle haksiz tahrik altinda kasten öldürdügü belirtilerek, Binnaz Kiris'in 18 yildan 24 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istenmisti.

Kaynak: AA