TAV Havalimanlari, Yatirim Için Orta Asya Ve Afrika'ya Odaklandi

TAV Havalimanlari Icra Kurulu Baskani Sani Sener: “Yolcu büyümesinin olacagi yerlerle ilgileniyoruz. Gelismis ülkelere degil, gelismekte olan ülkelere bakiyoruz. Orta Asya ve Afrika’ya odaklaniyoruz” “Türkiye’ye geçen sene salgin sürecine ragmen önemli sayida turist geldi. Bu sene daha iyi olacagina inaniyorum” “Salgin sürecinde uçak içinin ve havalimanlarinin çok emniyetli ve saglikli oldugunu gördük”

ELIF FERHAN YESILYURT - TAV Havalimanlari Icra Kurulu Baskani Sani Sener, yatirim için yolcu büyümesinin olacagi yerlerle ilgilendiklerini belirterek, “Gelismis ülkelere degil, gelismekte olan ülkelere bakiyoruz. Orta Asya ve Afrika’ya odaklaniyoruz.” dedi.

Sener, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Türkiye’nin asilamada hizlandigini, bununla birlikte seyahat kisitlamalarinin kalkacagina inandigini ifade etti.

Salgin nedeniyle her ülkenin farkli uygulamalari bulundugunu aktaran Sener, “Bir ülkede 14 gün karantina, birinde karantina yok ama asi isteniyor, öbüründe 72 saat önce PCR testi isteniyor. Bu uygulamalarla ilgili karisikliklar vardi. Simdi yavas yavas bunlar düzene giriyor.” diye konustu.

Sener, salgin sürecinde her ülkenin bilim insanlari, politikacilari ve ekonomistlerinin bir türlü ayni çizgide bulunamadigini, herkesin kendi bulundugu alan açisindan duruma baktigini söyledi.

Türkiye’nin salgin sürecinde Güvenli Turizm Sertifikasi ile çok akilli bir is yaptigini ifade eden Sener, “Türkiye’ye geçen sene salgin sürecine ragmen önemli sayida turist geldi. Bu sene daha iyi olacagina inaniyorum.” dedi.

- “Yolcular dijital uygulamalara çabuk adapte olabiliyor”

Sani Sener, asilama orani yükseldikçe dünyada salgin sorununun çözüldügüne isaret ederek, asidan kesinlikle kaçinmamak gerektigini söyledi.

Salgin sonrasi yolcu davranislarinda degisiklik olup olmadigini ölçümlediklerini belirten Sener, dijitalizasyonun çok arttigini ve yolcu tarafindan bunun kabul edildigini gördüklerini, yolcularin dijital uygulamalara çabuk adapte olabildigini anlatti.

Sener, artik havalimanlarinda güvenligin yaninda saglik güvenlik taramasinin da olacagini belirterek, “Salgin sürecinde uçak içinin ve havalimanlarinin çok emniyetli ve saglikli oldugunu gördük. Salginla alakali hiçbir sikinti çikmadi.” diye konustu.

- “Hepimiz is modellerimizi degistirmeye mecburuz”

TAV Havalimanlari Icra Kurulu Baskani Sener, TAV Havalimanlari olarak Almati Havalimani'ni isletmeye basladiklarini animsatarak, Almati’nin Ipek Yolu’nun en önemli merkezlerinden biri oldugunu vurguladi.

Yeni yatirimlara iliskin soru üzerine Sener, “Yolcu büyümesinin olacagi yerlerle ilgileniyoruz. Gelismis ülkelere degil, gelismekte olan ülkelere bakiyoruz. Orta Asya ve Afrika’ya odaklaniyoruz.” dedi.

Sener, salgin sonrasinda dünyadaki bütün regülasyonlarin güncellenmesi gerektigini belirterek, “Kovid-19’dan sonra hepimiz is modellerimizi degistirmeye mecburuz. Sirketler de, hükümetler de, ülkeler de devamli stratejilerini gelistirdiler. Biz de stratejilerimizi devamli gelistirerek kendimizi yeni döneme adapte etmek istiyoruz. Bu adaptasyonu eski kurallarla yönetemezsiniz.” diye konustu.

Seyahat ve turizm sektörlerinin ayni tarafta bulunduguna isaret eden Sener, seyahatlerin önünün açilmasi için her ülkenin sektör paydaslarinin kendi hükümetlerini ikna etmeye çalistigini söyledi.

- TAV Havalimanlari

Dünyanin önde gelen havalimani isletmecileri arasinda yer alan TAV Havalimanlari, Türkiye’de Antalya,

Ankara Esenboga, Izmir Adnan Menderes, Milas-Bodrum ve Gazipasa-Alanya havalimanlarini isletiyor.

TAV, yurt disinda ise Kazakistan’in Almati, Gürcistan’in Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastir ve Enfidha-Hammamet, Makedonya’nin Üsküp ile Ohrid, Suudi Arabistan’in Medine, Hirvatistan’in Zagreb

Havalimani’nda faaliyet gösteriyor.

Holding, duty free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilisim, güvenlik ve isletme hizmetleri gibi havalimani operasyonunun diger alanlarinda da faaliyette bulunuyor. Bu çerçevede TAV Havalimanlari, Letonya’nin Riga Havalimani’nda da duty free, yiyecek içecek ve diger ticari alanlarin isletmesini gerçeklestiriyor.

Sirketin küresel ayak izi, istiraklerinin ürün ve hizmetleriyle birlikte 26 ülkede 91 havalimanina ulasiyor.
Kaynak: AA