Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Soyer Açiklamasi 'Bati Ile Dogu Arasindaki Isbirligini Gelistirmeyi Hedefliyoruz'

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, daha önce hayvansal ürün satin alarak destekledigi kardes sehir Ardahan’da, dogu ile bati arasindaki isbirligi ve dayanismanin önemine dikkat çekti. Insanlarin dayanisma sayesinde dertlerine derman olacagini ifade eden Soyer, "Dayanisma çok önemli. Depremde Türkiye’nin her yerinden, herkes Izmir’in derdine derman olmak için, yaralarini sarmak için kostu ve o zaman gördük ki bizim birbirimize ihtiyacimiz var. Bu dayanismayi sadece afet zamanlarinda degil hayatin normal akisinda da yapmayi basarabilsek, gücümüzü daha çok büyütecegiz. Dayanisma dünyanin en güzel islerinden biri. Gücü büyüten bir sey. Dayanisma ile birbirimizin derdine derman olacagiz ve gerçek vatan sevgisi de asil budur. Hep birlikte dayanisarak güçlenecegiz" dedi.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Soyer Açiklamasi 'Bati Ile Dogu Arasindaki Isbirligini Gelistirmeyi Hedefliyoruz'
Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, dogu ile bati arasindaki isbirligini gelistirmek ve kente destek vererek göçü de önlemek için geldigi kardes sehir Ardahan’da, büyük bir coskuyla karsilandi. Ardahan Belediye Baskani Faruk Demir’in yani sira Damal Belediye Baskani Ergün Önal, Hanak Belediye Baskani Ayhan Büyükkaya, Ardahan CHP Il Baskani Yalçin Tastan, CHP Artvin Il Baskani Ahmet Biber, CHP Erzurum Il Baskani Bülent Oguz ve çok sayida yurttas karsiladi. Kendisini bekleyenlerle tek tek selamlasan Baskan Soyer, Ardahan’daki gelismelere yönelik bilgi aldi.

Ardahan Belediye Baskani Faruk Demir, Baskan Tunç Soyer’in ziyaretinden dolayi çok mutlu oldugunu ifade etti.

Demir, "Yerel yöneticiligin ve bölgesel kalkinmanin Türkiye’deki en önemli kilometre taslarindan biri Tunç Soyer. Bizi kardes kent kabul ettiler" dedi.

Demir, Tunç Soyer’in Türkiye’de belediyeciligin sadece çöp toplama, su akitma, yol süpürme degil topyekun o bölgenin kalkinmasi, ekonomik katma deger olusturacak verilerin, günün çagdas kosullarina göre servis edilmesine isik tutmus, daha da uzun yillar tutacak bir isim oldugunu söyleyerek, "Dünyada yillardir var olan ama ülkemizde bilinmeyen Sakin Sehir uygulamasini Seferihisar’da baslatti. Bizim Tunç Soyer’den belediyeler ve belediye baskanlari olarak, yerel yöneticiler olarak ögrenecegimiz çok sey var. Ardahan’i onurlandirmasindan dolayi çok mutluyuz. Biz balik tutmayi ögrenmek istiyoruz. O çerçeveden baktigi için hayatimdaki en önemli kazanim olarak gördügüm sayin Büyüksehir Belediye Baskanimiz buraya kadar geldi" diye konustu.

Izmir Köy-Koop Birlik Baskani Neptün Soyer’in verdigi destek sayesinde Ardahan tarihinde ilk defa bir kadin kooperatifi kuruldugunu söyleyen Faruk Demir, Soyer’in bu hamlesiyle kentte degisim ve dönüsümü sagladigini belirtti.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer de dayanismanin önemine dikkat çekti. Ardahan’in olaganüstü bir kent oldugunu ifade eden Baskan Soyer, kente düzenledikleri ziyaretin gerekçelerini söyle anlatti: "Dayanismayi çok önemsedigimiz için buradayiz. Dayanismayi pandemi sürecinde çok gördük ama en çok da 30 Ekim Izmir depremi sirasinda gördük. Depremde Türkiye’nin her yerinden, herkes Izmir’in derdine derman olmak için, yaralarini sarmak için kostu ve o zaman gördük ki bizim birbirimize ihtiyacimiz var. Bu dayanismayi sadece afet zamanlarinda degil hayatin normal akisinda da yapmayi basarabilsek, gücümüzü daha çok büyütecegiz. Dayanisma dünyanin en güzel islerinden biri. Gücü büyüten bir sey."

Baskan Soyer, "Bizi birbirimizden ayiran sebeplerden çok daha fazla birlestiren nedenlerin oldugunu biliyorum. Dayanisma Türkiye’de bugün ayristiran, kutuplastiran sebepleri de ortadan kaldirmaya muktedir bir kavram. Dayanisma ile birbirimizin derdine derman olacagiz ve gerçek vatan sevgisi de bu. Türkiye’nin her yeri cennet, bereketli topraklara sahip. El ele verdigimiz zaman topraklarimizin bereketi ortaya çikacak. Büyükbas hayvanlar meralarda besleniyor. Maliyet girdisi düsük. Hayvanlar serbest dolastigi için çok daha saglikli ürün veriyor. Bu batida olmayan bir sey. Meralar giderek küçülüyor. Ama biz Izmir ile Ardahan arasinda bu anlamda isbirligi yapabilecegimizi gördük. Buradaki büyükbas hayvan eti, Izmir’deki insan için hem daha saglikli, hem daha lezzetli. Su kaynaklarimizi da koruyan bir sey. Yani biz kuraklikla mücadele etme anlaminda buradaki büyükbas hayvanciliga destek vererek bir güç yakalamis oluyoruz. Ardahan da büyükbas hayvanini pazarlama imkani bularak, üreticinin emegine sahip çikiyor. Bu dayanisma her iki tarafa da kazanç sagliyor. Burada et isleme tesisi kuracagiz. Bununla birlikte büyükbas hayvanin etini satin alarak Izmir’e tasiyacagiz. Izmirli daha saglikli hayvansal ürünler tüketecek. Buradaki üretici de emeginin karsiligini kazanacak. Bu dogu ile bati arasinda dengeyi de saglayacak. Insanlar topraklarini terk etmeyecek. Bizim birbirimize ihtiyacimiz var" dedi.

Kaynak: İHA