'Emre Açiklamasi Genç Bir Boksörün Hikayesi', ABD'de 'En Iyi Film' Ödülü Kazandi

Senarist, yönetmen ve yapimci Kaan Atilla Taskin: 'Kendi imkanlarimizla çektigimiz, kardesimin gerçek hikayesini anlattigim bu filmin yurt disinda önemli festivallerde ödül almasi sinema yolculugumdaki heyecanimi daha da artirdi'.

Senarist, yönetmen ve yapimci Kaan Ali Taskin imzasi tasiyan "Emre: Genç Bir Boksörün Hikayesi" adli film, Houston Uluslararasi Spor Filmi Festivali'nde "En Iyi Uzun Metraj Film" ödülünü kazandi.

Film, Italya'nin Milano sehrinde spor filmleri alaninda gerçeklestirilen 38. Milano Uluslararasi Ficts Festivali'nde aldigi "Mansiyon Ödülü"nün ardindan Teksas'taki festivalden de ödülle döndü.

Yapim, ABD'nin Teksas eyaletinde spor filmleri alaninda gerçeklestirilen Houston Uluslararasi Spor Filmi Festivali'nde "En Iyi Uzun Metraj Film" ödülünü aldi.

Senarist, yönetmen ve yapimci Kaan Atilla Taskin, AA muhabirine yaptigi açiklamada, boksör kardesinin hikayesini anlattigi filmi kendi imkanlariyla çektigini belirterek, "Imkansiz diye bir sey yok." dedi.

- "Sinema yolculugumdaki heyecanimi artirdi"

Filmin Ispanya'nin Barselona sehrinde 18 yildir düzenlenen festivalde de finalist oldugu bilgisini veren Taskin, sunlari söyledi:

"Kendi imkanlarimizla çektigimiz, kardesimin gerçek hikayesini anlattigim bu filmin yurt disinda önemli festivallerde ödül almasi sinema yolculugumdaki heyecanimi daha da artirdi. Elimdeki bütün imkanlari maksimum derecede kullanarak çevremdeki insanlarin, dostlarimin, ailemin, akrabalarimin da destegiyle bütçemi toparlayip pes etmeden filmlerimi ortaya çikartiyorum ve bu filmler yurt içinde ve yurt disinda çesitli festivallerde finalist oluyor, ödüller aliyor. Kardesimin yolculuguyla beraber benim filmimin hikayesi de kendini tamamladi."

Yeni uzun metraj projesine de deginen Taskin, "Genç bir sinemacinin hikayesini anlatma hedeflerim var. 115 sahne yazdim. Üçüncü uzun metraj projemin senaryo çalismalarina da devam ediyorum. Filmin ismini 'Bes Mevsim' olarak düsünüyorum." açiklamasini yapti.

- Filmin konusu

Yönetmenin kardesi Yunus Emre Taskin'in basrolünde oynadigi ve aile üyelerinin de rol aldigi filmin konusu söyle:

"Boks milli takimina seçilmek için büyüklerde ve U22'de (19-22) Türkiye Sampiyonasi'nda dereceye girmenin hayallerini kuran 19 yasindaki Emre, çalismak zorunda oldugu zorlu yasamini kolaylastirmak için destek aramaktadir. Sponsor bulup garsonlugu birakarak sadece boksa odaklanmayi istese de sartlar Emre'den yana olmaz. Emre hem garsonluk yapip hem de Türkiye sampiyonasina hazirlanmak zorundadir."

- Kaan Atilla Taskin hakkinda

Yurt içinde ve disinda çesitli festivallerde ödüller alan Taskin, ilk kisa filmi olan Bilyali'yi Trabzon'da ailesiyle çekti.

"Ögretmenim Nerede?", "Guguk Kusu", "Bulutlarin Ardinda" ve "Karib" adli eserlere de imza atan Taskin, 2018'de "Karadeniz’in Yalniz Nineleri" adli uzun metraj belgesel filmini hazirladi.

Taskin, 2018'de Dandelion Film'i kurdu, ardindan "Tükenis" adli kisa filmini ve "Emre: Genç Bir Boksörün Hikayesi" adli ikinci uzun metraj filmini tamamladi.
Kaynak: AA