Bakan Varank Açiklamasi 'Degisen Ve Dönüsen Endüstriye Yeni Tedarikçiler Kazandirmayi Istiyoruz'

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, otomotiv sektörünün çok hizli bir dönüsümden geçtigini kaydederek, "Alüminyum parçalar otomotiv endüstrisinde hizla devreye girmeye basladi. Özellikle karbon saliniminda daha hafif araçlarin olmasi, elektrikli araçlarda bu tip parçalarin daha sik kullanilmasi bu parçalari daha degerli hale getiriyor. Türkiye’nin Otomobili ile bu alanda Türkiye iddiasini ortaya koydu. Insallah böyle firmalarimizla degisen dönüsen endüstriye yeni tedarikçiler kazandirmayi istiyoruz“ dedi.

Bakan Varank Açiklamasi 'Degisen Ve Dönüsen Endüstriye Yeni Tedarikçiler Kazandirmayi Istiyoruz'
Bakan Varank, Otomotiv Tedarik Sanayi Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSB) bulunan Çelikel Alüminyum firmasini ziyaret etti. Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin ve Çelikel Alüminyum yöneticilerinin eslik ettigi ziyarette Bakan Varank’a yürütülen çalismalar hakkinda bilgi verildi.

Üretim alanlarini gezerek isçilerle sohbet eden Bakan Varank, üretim tesisindeki faaliyetleri inceledi.

40 milyon avroluk ihracat

Ziyaretin ardindan açiklama yapan Varank, Çelikel Alüminyum’un 53 yillik bir aile sirketi oldugunu ve yüksek basinçli enjeksiyonlu alüminyum otomotiv parçalari ürettigini belirtti.

Bakan Varank, sirketin özellikle dünyadaki prestijli markalara kilogram basina ortalama 5 avrodan ihracat yaptigini söyledi.

Varank, firmanin 2020 ihracatinin 40 milyon avro oldugunu anlatarak, "Alüminyum parçalari, otomotiv endüstrisinde hizla devreye girmeye basladi.

Özellikle karbon saliniminda daha hafif araçlarin olmasi, elektrikli araçlarda bu tip parçalarin daha sik kullanilmasi bu parçalari daha degerli hale getiriyor" dedi.

Firmanin örnek olacak bir yaklasiminin da özellikle çevreye saygili, geri dönüsümü önceleyen bir üretim tesisi kurmasi oldugunu vurgulayan Varank, "Dünyada artik sadece üretmek yetmiyor, üretim proseslerinizi ne kadar verimli yaparsaniz, ne kadar çevreye saygili yaparsaniz firmalar bir adim öne çikiyor" diye konustu.



Yeni tedarikçiler

Bakan Varank, otomotiv sektörünün çok hizli bir dönüsümden geçtigini kaydederek, “Türkiye’nin Otomobili ile biz aslinda elektrikli otonom arabalardan bahsetmiyoruz teknolojik ürünlerden bahsediyoruz. Bu alanda Türkiye iddiasini ortaya koydu insallah böyle firmalarimizla degisen dönüsen endüstriye yeni tedarikçiler kazandirmayi istiyoruz. Bu firmalarimiz hem Türkiye’ye parça üretecekler hem de burada elde ettikleri basarilarla isimlerini yurt disinda iyi noktalara tasiyacaklar, dünyada rekabetçi olacaklar. Önümüzdeki yillarda ihracatlarini çok daha arttirarak Türkiye ekonomisine katki saglamaya devam edecekler" dedi.

Kaynak: İHA