ASAT 111 Yeni Içme Suyu Deposu Yapiyor

Antalya Büyüksehir Belediyesi, kent genelinde 111 adet yeni içme suyu deposu yapiyor. Su ana kadar 39 deponun yapimi tamamlandi.

ASAT 111 Yeni Içme Suyu Deposu Yapiyor
Antalya Büyüksehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlügü, yaklasik maliyeti 14 Milyon TL olan yatirim kapsaminda 111 adet içme suyu deposu yapiliyor.Antalya genelinde merkez ve ilçeler dahil muhtelif bölgelerde içme suyu depolari ve bunlara bagli sanat yapilarinin insasi için baslatilan çalismalar ile Konyaalti, Demre, Kas, Kemer, Kumluca ve Manavgat’ta 39 depo tamamlandi. Yeni yapilan 14 içme suyu deposunun ise tüm baglantilari bitirilerek isletmeye alindi. Halihazirda pek çok vatandas yeni depolardan hizmet alabiliyor. Yapimi tamamlanan depolarin baglanti çalismalari sürüyor.

“Magduriyet gideriliyor”

Ihtiyaç duyulan degisik noktalara kurulan içme suyu depolari ve suyu yüksek seviyelere basan terfi merkezleri sayesinde bugüne kadar sebeke suyu kullanamayan ücra mevkilerdeki vatandaslarin magduriyetleri son buluyor. Ayrica yetersiz su veya düsük basinç sikintisi yasayan pek çok abonenin sorunu da çözüme kavusuyor. Yeni depolarin yapimlari devam ederken bir yandan gerekli kontrolleri saglanarak baglantilari kurulmaya devam ediyor. Sayisi artirilan yeni içme suyu depolari vatandaslara suyun en kisa yoldan bol, saglikli ve kesintisiz sekilde ulasmasi anlamina geliyor.
Kaynak: İHA