Inkumu Plajinda Mavi Bayraklar Göndere Çekildi

Bartin Belediyesi’nin basvurusu üzerine Türkiye Çevre Egitim Vakfi tarafindan yapilan incelemeler sonucunda 3 ayri noktada mavi bayrak almaya hak kazanan Inkumu’nda mavi bayraklar göndere çekildi.

Inkumu Plajinda Mavi Bayraklar Göndere Çekildi
Bartin Belediyesi’nin Inkumu plaji için Türkiye Çevre Egitim Vakfi’na gerçeklestirdigi basvuru su temizligi basta olmak üzere çevre yönetimi, can güvenligi, engelli erisimi gibi 4 kategoride toplam 33 kriterin degerlendirilmesiyle birlikte olumlu sonuçlandi. 3 kilometrelik kum plaja sahip Inkumu’nda 3 ayri nokta mavi bayrak almaya hak kazandi.

3 ayri noktadaki mavi bayraklarin göndere çekilmesi için düzenlenen törene, Bartin Belediye Baskani Cemal Akin, Belediye Baskan Yardimcilari Necmi Balik, Ahmet Kömeç, Bartin Belediyesi Ar-Ge Baskani Aykut Oktay Ulu ile birlikte Türkiye Çevre Vakfi Mavi Bayrak Programi Ulusal Koordinatörü Çevre Mühendisi Almila Kindan Cebbari katildi.

Türkiye Çevre Vakfi Mavi Bayrak Programi Ulusal Koordinatörü Çevre Mühendisi Almila Kindan Cebbari mavi bayrak sürecinde birçok kritere bakildigini ifade ederek, “Birçok olanak var. Engelliler için denize girme olanaklarindan tutun cankurtaran hizmetlerinin bütün donanimlariyla birlikte yer almasi. Geri dönüsümlü atiklarin toplanmasi. Bilgilendirme panolari. Çevre egitim faaliyetleri gibi birçok kritere bakiliyor. Tabii ki olmazsa olmaz kriterimiz yüzme suyunun mükemmel seviyede olmasi ve bu Avrupa Birligi standartlarina göredir. Mavi bayragi almak zor kaybetmek ise çok kolay. Bunun için hepimizin çalismasi gerekiyor. Bartin Belediyesinin ortaya koydugu emeklere hem yörede yasayan insanlarin hem de esnaflarin, turizm isletmecilerinin korumak için el birligi ile çalismasi gerekiyor.

Bartin Belediye Baskani Cemal Akin ise Inkumu plajinin Samsun’dan Akçakoca’ya kadar mavi bayragin oldugu tek kiyi seridi oldugunun altini çizip, “Mavi bayrak almaya 3 ayri noktada almaya hak kazandik. 33 tane kriter var. Engelli kriterleri de bir kriter. Onlara da ilave yaptik. Çok sükürler olsun artik özellikle Türkiye’de baktigimiz zaman mavi bayragin görüldügü Samsun’dan Akçakoca’ya kadar tek kiyi seridi oldugunu görecegiz. Burada kalmak isteyen turistler, yani tatilini geçirmek isteyen vatandaslar önce mavi bayraga bakiyorlar. Mavi bayragi önemsiyorlar. Çünkü mavi bayrak temiz bir deniz demek temiz bir sahil demek. Halkin yararina olan kullanilabilir alanlarin oldukça fazla oldugunu belirten bir sahil demek” dedi.

Konusmalarin ardindan 3 ayri noktada mavi bayraklar göndere çekildi.
Kaynak: İHA