BBP Genel Baskani Destici Açiklamasi 'Eski Türkiye Özlemi Içerisinde Olanlar Erken Seçim Istiyorlar'

Türkiye’nin erken seçime gitmesi için önünde herhangi bir sebep olamadigini belirten Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, “Türkiye’nin su anda bir erken seçime ihtiyaci yok. Vatandasimizin böyle bir talebi yok. Eski Türkiye özlemi içerisinde olanlar erken seçim istiyorlar. Erken seçim ancak sartlar olustugunda olur. Erken seçim gerekli sartlar yok” dedi.

BBP Genel Baskani Destici Açiklamasi 'Eski Türkiye Özlemi Içerisinde Olanlar Erken Seçim Istiyorlar'
Büyük Birlik Partisi Genel Baskani Mustafa Destici, partisinin il baskanlari ile bir araya geldi. Ankara’daki bir otelde gerçeklestirilen toplantida açiklamalarda bulunan Genel Baskan Destici, Korona virüsün Çin hükümeti tarafindan üretildigi iddiasinin gerçege dönüsmek üzere oldugunu söyleyerek, “Yapilan arastirmalar, bu virüsün Çin’in Vuhan kentindeki viroloji ensititüsünde yapilan çalismalar sonucu ortaya çiktigi kuvvetli bir ihtimalin ötesinde gerçeklige dönüsmek üzere. Bunun hesabinin bütün dünya ülkeleri tarafindan Çin’e sorulmasi lazim. Dünyanin en güçlü ülkesi olacagim diyerek insanligin sagligini hesaba katmayan, insanligin bütün hayatina olumsuz etkileyen bu girisimin cezasiz kalmamasi gerekiyor. Buradan açikça itiraf ediyorum; Çin, Türkiye’ye en az 200 milyar dolar tazminat ödemelidir. Bugüne kadarki bütün çalismalar, belirtiler bunun

böyle oldugunu gösteriyor” degerlendirmesinde bulundu.

“Dünyanin hiçbir yerinde terör örgütünün partisi olmaz”

Genel Baskan Destici, Halklarin Demokrat Partisi’nin, (HDP) kapatilmasi için delil aramaya gerek olmadigi ifade ederek, “Aslinda bize göre HDP’nin kapatilmasi için delil aramaya gerek yok çünkü her sey bütün çiplakligiyla ortada. Imrali notlari okundugunda, HDP’lilerin PKK’lilarla görüntüleri, konusmalari, halki isyana tesvike yönelik çabalari, devlete meydana, okumalari, ülkenin bütünlügüne kast etmeleri, sözde öz yönetim girisimleri dikkate alindiginda delile gerek yok. HDP çok rahat bir sekilde kapatilabilir ve kapatilmalidir. Dünyanin hiçbir yerinde terör örgütünün partisi olmaz, buna müsaade edilmez. Biz hem uluslararasi hukukun hem de iç hukukun gereginin yapilmasini bekliyoruz. Son günlerde Marmara denizinde baslayan bir müsilaj sorunu var ve bu temizlenmeye basladi.

Bu PKK’nin siyasi partisi de aslinda Türk siyasetinin derinliklerine inmis bir müsilaj halini almistir. Marmara denizinden müsilaj nasil temizleniyorsa, Türk siyasetinden de bu HPD’nin mutlaka temizlenmesi gerekiyor” açiklamalarinda bulundu.

“Darbe anayasasindan artik Türkiye’yi kurtaralim”

Türkiye’nin asil gündeminin yeni anayasa çalismalari oldugunu kaydeden Destici, “Türkiye’nin su anda bir erken seçime ihtiyaci yok. Vatandasimizin böyle bir talebi yok. Eski Türkiye özlemi içerisinde olanlar erken seçim istiyorlar. Erken seçim ancak sartlar olustugunda olur. Erken seçim gerekli sartlar yok. Türkiye’nin gündemini neden böyle bos tartismalarla mesgul ediyorsunuz. Türkiye’nin gerçek gündeminin konusulmasina engel oluyorlar. Biz diyoruz ki; gerçek gündeme dönelim. Seçimden önce yapmamiz gereken isler var. Yeni anayasa var. Su darbe anayasasindan artik Türkiye’yi kurtaralim” seklinde konustu.



“Siyasetin finansmani mutlaka seffaflastirilmali”

Ittifak yasasinin genisletilmesinin gerektiginin söyleyen Destici, “Bir seçim kanunu ve siyasi parti yasasi gündemde. Biz samimi olarak demokratiklestirilmesini istiyoruz. Baraj kalksin diyoruz. Ittifak içinde asla baraj olmaz diyoruz. Ittifak yasasi genisletilsin çünkü ittifak yasasi sayesinde bugün mecliste halkin, seçmenin yüzde 99 buçugunun oyu temsil ediliyor. Siyasetin finansmani mutlaka seffaflastirilmali, sadece hazine yardimi degil. Siyasetin finansmani seffaflastirilmazsa Türkiye’de gayrimesruyla, hirsizlikla mücadele edilmez” diye konustu.



Türkiye dis politikada büyük basarilar elde etti”

Türkiye’nin dis politikada kayda deger isler yaptiginin altini çizen Genel Baskan Destici sunlari dedi:

“Dis politikada Türkiye, son zamanlarda özellikle 15 Temmuz darbe girisiminden sonra ve özellikle de 2017’de referandumu ve 2018 seçimlerinden sonra çok güçlü adimlar atti. Büyük basarilar elde edildi. Libya’da, Karabag’in isgalden kurtarilmasi, Suriye’nin kuzeyinde terör örgütlerine göz açtirilmamasi, Kuzey Kibris’ta ortaya konulan karalilik ve onun sonucu, Dogu Akdeniz’deki ve Karadeniz’deki kendi sondaj gemilerimizle yaptigimiz çalismalar çok önemli. Bunlar tarihi basarilar. Bunlari destekledik, bu basarilarin içinde olduk, bundan sonra da bu tür adimlari desteklemeye devam edecegiz. Yanlis politikalar da hem karsi durusumuzu net bir sekilde belirttik. Yapici, yol gösterici sorumlu bir muhalefet anlayisimizla da uyarilarimizi her zaman yaptik. Biz 28 yildir milletin gönlünde var olduk, olmaya da devam edecegiz.”
Kaynak: İHA