Türkiye Ile Kirgiz Cumhuriyeti Arasinda Aricilik Is Birligi Protokolü Imzalandi

Türkiye Ari Yetistiricileri Merkez Birligi ile Kirgiz Cumhuriyeti Avrasya Is Kulübü (EBC) Girisimciler Dernegi arasinda isbirligi protokolü imzalandi.

Türkiye Ile Kirgiz Cumhuriyeti Arasinda Aricilik Is Birligi Protokolü Imzalandi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’nde düzenlenen Kirgizistan Cumhurbaskani Sadir Caparov’a TOBB ETÜ Fahri Doktora Tevcih töreni ve Türk-Kirgiz Is Forumu’nda Türkiye Ari Yetistiricileri Merkez Birligi ile Kirgiz Cumhuriyeti Avrasya Is Kulübü (EBC) Girisimciler Dernegi arasinda isbirligi protokolü imzalandi. Isbirligi protokolü, Türkiye Ari Yetistiricileri Merkez Birligi Baskani Ziya Sahin ile EBC Girisimciler Dernegi Yönetim Kurulu Üyesi Erkinbek Djoroev arasinda imzalandi. Törende Kirgiz Cumhuriyeti Yatirimlarin Tesviki ve Korunmasi Bakani Almambet Shykmamatov, TOBB yetkilileri, Kirgiz is adamlari ve diger davetliler hazir bulundu.

Türkiye Ari Yetistiricileri Merkez Birligi Baskani Ziya Sahin, protokolün amacinin is birligi saglamak ve taraflar arasinda özel çalisma düzenlemelerini belirleyerek etkin bir iletisim kanali olusturmak oldugunu söyledi.

Protokolde ayrica aricilik alaninda deneyim, teknoloji ve bilgi alisverisi, Kirgiz Cumhuriyeti’ndeki aricilara yönelik egitim ve ögretim faaliyetleri, Kirgiz balinin dünya standartlarinda üretilmesi ve dünya pazarina ve ihracatina destek gibi konularin yer aldigi belirtildi.
Kaynak: İHA