Sivas-Malatya Arasindaki Demiriz Tren Istasyonunda Sehit Edilen 8 Kisi Törenle Anildi

TCDD Genel Müdürü Ali Ihsan Uygun: '165 yildir bu topraklari vatan yapmak adina emek veren, ter döken, yeri gelince de vatan topragina sehit düsen kahraman demiryolcular, hain PKK basta olmak üzere bütün terör örgütlerinin hasimlaridir'.

Sivas ile Malatya arasindaki Demiriz Tren Istasyonunda 1996'da terör örgütü PKK tarafindan sehit edilen 6'si TCDD görevlisi 8 kisi için anma töreni düzenlendi.

Istasyonda düzenlenen anma programi, saygi durusunda bulunmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan Kur'an-i Kerim tilavetiyle basladi.

TCDD Genel Müdürü Ali Ihsan Uygun, törende yaptigi konusmada, 12 Agustos 1996’da terör örgütü PKK mensuplarinca görev basindaki TCDD personeli Kubilay Fidan, Aziz Ekici, Ismail Berber, Abuzer Sagnak, Bedrettin Gümüstepe ve Ismail Eryigit ile istasyonda bulunan Halil Ibrahim Yavan ve Cuma Çiçek’in sehit edildigini söyledi.

"Hayatlarinin baharinda aramizdan ayrilan ancak sehit olduklari için basimizi dik tutmamizi saglayan kahramanlarimizi hep anmak ve hatirlamak için bir aradayiz." diyen Uygun, söyle devam etti:

"Anadolu’ya geldigimiz ilk günden beri bitmeyen bu düsmanlik aradan 1000 yil geçmesine ragmen bize dogrultulmus bir tehdit olarak devam etmekte. Bölücü terör örgütü PKK, FETÖ gibi hainler ordusu da düsmanlara usaklik etmektedir. Degerli kardeslerim terör, güçlü Türkiye’nin düsmanidir. 165 yildir bu topraklari vatan yapmak adina emek veren, ter döken, yeri gelince de vatan topragina sehit düsen kahraman demiryolcular, hain PKK basta olmak üzere bütün terör örgütlerinin hasimlaridir. Bu yüzden terör örgütü PKK tarafindan muhtelif zamanlarda 24 demiryolcu kardesimiz katledilmistir."

Milletin her ferdinin Mehmetçik oldugunu vurgulayan Uygun, ögretmeninden mühendisine, esnafindan isçisine kadar toplumun her kesiminin vatani için canini verecegini ama bayragini yere düsürmeyecegini söyledi.

Uygun, istasyonun bulundugu Sivas'in Kangal ilçesine bagli Akçasehir köyünde yasayanlarin da sanli bayragi yere düsürmedigini anlatarak, "O gece köyde duyulan silah sesleri üzerine Akçasehirli vatan evlatlari av tüfekleriyle yardima kosmuslar, bebek katili hainler her zaman oldugu gibi olay yerinden kaçarak uzaklasmislardir. Vatani için canini hiçe sayan kahraman Akçasehirli hemserilerime bu vesileyle sükranlarimi arz ediyorum, sag olsunlar, var olsunlar." diye konustu.

Uygun'un konusmasinin ardindan sehitler için fidan dikildi.
Kaynak: AA