Kibris Gazisi Merhum Sükrü Tandogan'in Anisina Düzenlenen Bisiklet Turu Ekibi Bolu'ya Ulasti

KKTC'nin kurulusunun 37'nci yil kutlama törenleri sirasinda geçirdigi kaza sonucu vefat eden eski Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Baskani ve Kibris Gazisi emekli Piyade Kidemli Albay Sükrü Tandogan'in anisina bisiklet turu düzenleyen ekip, Bolu Dagi'nda mola verdi.

KKTC'nin 37'nci kurulus yil dönümü ile Maras bölgesinin açilis töreni sirasinda geçirdigi kazanin ardindan hayatini kaybeden Tandogan anisina Pendik'te baslayan bisiklet turunun katilimcilari, organizasyonun 2. gününde Bolu Dagi'ni tirmanarak konaklayacaklari Bolu Dagi Polisevi'ne ulasti.

Grubu burada Tandogan'in Bolu'da yasayan kardesi Ismail Tandogan ile Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Bolu Sube Baskani Sami Yildiz ile Kibris gazileri karsiladi.

- "Ayin 17'sinde kismet olursa komutanimizin kabrini ziyaret ederek turu tamamlayacagiz"

Tur sorumlusu ve Türkiye Muharip Gaziler Dernegi üyesi Ali Güngör, yolculuklarinin rahat geçtigini belirterek, "Elbette biraz yorgunluk olacak, ter dökeceksin. Bir kahramanimizin anisina olan bir tur için dökülen ter degerli. Onun için her seye deger. Her sene tur ayni güzergah üzerinde gerçeklesecek. Ayin 17'sinde kismet olursa komutanimizin kabrini ziyaret ederek turu tamamlayacagiz." diye konustu.

Sükrü Tandogan'in kizi Gülfem Tandogan da babasinin anisina düzenlenen turun kendilerini mutlu ettigini dile getirerek, "Sag olsunlar Istanbul'dan baslayarak Ordu'ya kadar 861 kilometre pedal çevirecekler. Minnettariz." ifadelerini kullandi.

Ismail Tandogan ise agabeyi adina düzenlenen etkinligin kendilerini duygulandirdigini aktararak, katilimcilara tesekkür etti.

Geceyi Bolu Dagi Polisevi'nde geçirecek grup, yarin yoluna devam edecek.

Kaynak: AA