Çevre Ve Sehircilik Bakani Kurum'dan ILBANK'in 88'Inci Kurulus Yil Dönümü Mesaji Açiklamasi

'Bütün projelerine, medeniyetimizin bakiyesi olan temel sehircilik düsturlari ile çagin tüm verilerini, gereklerini harmanlayarak yön veren Iller Bankasi, 88 yillik proje kabiliyeti, deneyimli uzman kadrolari, ekipman ve danismanlik konusundaki muazzam gücüyle, ülkemizin yüzünü agartmaktadir'.

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Iller Bankasinin (ILBANK) 88'inci kurulus yil dönümünü kutladi.

Kurum, ILBANK'in 88'inci kurulus yil dönümü dolayisiyla yayimladigi mesajinda, yerel yönetimlerin en büyük destekçisi olan bankanin, kurulusundan bugüne kadar ülkenin en ücra köselerine kadar götürdügü tarihi hizmetleri basariyla yerine getirdigini belirtti.

ILBANK'in, çevreye saygili sehirler düsturuyla insanlarin hak ettigi yasam kalitesini en muazzam seviyeye ulastirmak adina, "Dogan her günes ilk günün günesi ve her gün ilk gündür" diyerek, ayni askla gece gündüz demeden çalismaya devam ettigini dile getiren Kurum, "Bütün projelerine, medeniyetimizin bakiyesi olan temel sehircilik düsturlari ile çagin tüm verilerini, gereklerini harmanlayarak yön veren Iller Bankasi, 88 yillik proje kabiliyeti, deneyimli uzman kadrolari, ekipman ve danismanlik konusundaki muazzam gücüyle ülkemizin yüzünü agartmaktadir." ifadelerini kullandi.

Kurum, 2023 hedefleri, 2053 ve 2071 vizyonlari dogrultusunda ILBANK'in üstlendigi rol ve vazifelerin ülke için stratejik mahiyette oldugunu ve milli bir kiymet tasidigini belirtti.

ILBANK'in çevre, doga ve insan merkezli sehirlesmeyi temel çikis noktasi olarak kabul edip tüm yatirimlarina bu hassasiyetle yaklastigina isaret eden Kurum, ILBANK'in bir yandan dogal afetlerde afetzede vatandaslara yardim elini uzatirken diger yandan belediyelerin yaninda yer alarak kentsel dönüsüm, deprem dönüsümü için de maddi destek sagladigini animsatti.

Kurum, mesajinda sunlari kaydetti:

"Bankamiz, içme suyundan atik suya, kati atiktan yenilenebilir enerjiye, kent içi ulasimdan akilli kent sistemlerine, kentsel dönüsümden yeni sanayi alanlarinin kurulmasina, sokak sagliklastirmadan bisiklet yolu projelerine kadar onlarca alanda binlerce projeyi basariyla milletimizin hizmetine sunmaya devam etmektedir. 2023 hedeflerimize kararli adimlarla yürümeye devam eden Iller Bankasinin bu kutlu görevini ifa ettigi tüm süreçlerde çözüm ortagi olan, birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi bayindir kilan tüm yerel yönetimlerimize, Büyük Türkiye'nin taslarini döseyen tüm ILBANK ailesine tesekkür ediyorum. ILBANK'in 88. kurulus yil dönümünü kutluyor, ülkemizin büyümesine katki sunan tüm çalisma arkadaslarima basarilar diliyorum."
Kaynak: AA