Avrupali Liberallerin Yeni Baskani Türk Asilli Ilhan Küçük Oldu

Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Ilhan Küçük, Avrupa'daki liberal partilerin olusturdugu Avrupa için Liberaller ve Demokratlar Ittifaki (ALDE) Partisi'nin kongresinde es baskan görevine seçildi.

ALDE Partisi, 41. Olagan Kongresi Haziran'da Belçika'nin baskenti Brüksel'de yapildi. ALDE üyesi partilerin temsilcileri, en üst karar alma organinda toplanarak Bulgaristan'daki Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin (HÖH) AP üyelerinden Türk asilli Ilhan Küçük’ü ALDE'nin iki baskanindan biri olarak seçti.

Ilhan Küçük, es baskan seçilmesinin ardindan yaptigi açiklamada, ALDE Partisi'nin yeni baskanlarindan birinin Dogu Avrupa ülkesinden olmasinin sevindirici oldugunu söyledi.

Küçük, sunlari kaydetti:

"Liberaller Avrupa’daki cografyasini genisletiyor ve bu anlamda baskanlik görevine seçilmis olmam hem son 30 yilda liberal degerlerin garantörü olarak yerini pekistiren Hak ve Özgürlükler Hareketi için hem de Bulgaristan ve bütün bölgemiz için bir takdirdir. Yeni üye ülkelerin ve Bati Balkanlardaki ülkelerin vatandaslarina, seslerine kulak verildigi ve sadece gözlemci olmayarak Avrupa süreçlerine içeriden katilabilecekleri yönünde güçlü bir mesaj gönderiyoruz."

Avrupa için Liberaller ve Demokratlar Ittifaki (ALDE) 1976 yilinda kuruldu. ALDE, 1993 yilinda büyüyerek liberal degerleri savunan bir Avrupa siyasi partisi haline geldi. Avrupa ülkelerinden 70’in üzerinde siyasi partinin üye oldugu ALDE'nin binlerce bireysel üyesi bulunuyor. ALDE, Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu gibi kurumlarda temsil edilen Avrupa’nin en büyük siyasi olusumlarindan biri konumunda bulunuyor.???????

Kaynak: AA